Wenspapa Dennis live op NPO radio 1

Vorig jaar mei zijn Lody en ik naar de conferentie van Men Having Babies in Brussel geweest. Aan het eind van de twee daagse conferentie hebben wij een interview gegeven aan de Belgische televisiezender VTM en kwamen daarmee in het half acht journaal. Inmiddels 9 maanden later heeft Radio Oost, zonder mededeling aan ons, vorige week het interview geknipt, geplakt en gebruikt in hun eigen radio-uitzending. Het bereikte ook de redactie van NPO radio 1 en zo komt het dat ik maandagavond een berichtje kreeg via Facebook Messenger.

Vanmorgen heb ik telefonisch een kort overleg gehad met Jan de Graaf van NPO radio 1 waarbij ik werd uitgenodigd om naar de studio in Hilversum te komen. Naast mij was er ook een Nederlandse draagmoeder uitgenodigd en universitair hoofddocent Britta van Beers van de VU in Amsterdam. Het gesprek vond plaats onder leiding van Willemijn Veenhoven en Eric Corton.

Ik had mijzelf voorgenomen om vooral de oneerlijkheid te benadrukken tussen hetero- en homo wensouders en dat is gelukt. De tijd vloog voorbij en had nog heel veel meer kunnen en willen vertellen, maar wie weet wat er nog volgt na aanleiding van dit gesprek! Het bericht is hieronder terug te luisteren en ben benieuwd wat jullie ervan vinden!