Een draagmoeder zoeken, daarna een broertje of zusje?

De eerste maand van 2020 zit er alweer op, januari lijkt voorbijgevlogen! Lukt het om je goede voornemens vast te houden? Bij ons gaat dat best goed! Ons voornemen voor 2020: Een draagmoeder zoeken die ons tweede kindje, het broertje of zusje voor Skye zou willen en kunnen dragen.

Inmiddels hebben wij contact gehad met de kliniek in Canada en hebben met hen de mogelijkheden voor gezinsuitbreiding besproken:

  • Onze wens voor een tweede kindje – Check!
  • Mogelijkheden besproken voor nieuw traject – Check!
  • Arts die ons wil en kan helpen – Check!
  • Benodigde embryo’s – Check!
  • Financiën voor een tweede traject – Check!
  • Draagmoeder om ons kindje te dragen – Nog niet gevonden…

Kortom een positief gesprek, maar een zwangerschap zonder draagster/draagmoeder gaat niet lukken. Komende tijd staat dan ook in het teken om die ene persoon te vinden die ons kindje zou willen en kunnen dragen.


Embryo’s, hoe zit dat?

Tijdens ons traject in 2016 zijn wij met hulp van een bemiddelaar in contact gekomen met een Canadese eiceldonor. Zij heeft bij Create IVF in Toronto eicellen voor ons gedoneerd welke vervolgens voor de helft zijn bevrucht met het zaad van Lody en de andere helft met het zaad van Dennis. In de kliniek zijn een aantal bevruchte eicellen uitgegroeid tot een embryo waarvan er één is ingebracht in de baarmoeder van onze draagster Germaine. Het resultaat is onze geweldige dochter Skye!

Bij Create IVF in Toronto liggen nog drie embryo’s opgeslagen van ons eerste traject. Inmiddels hebben wij contact gehad met de arts. De embryo’s zijn in goede staat en kunnen gebruikt worden voor een nieuwe zwangerschap. Mocht het ons lukken om een draagmoeder te vinden die ons kindje wil dragen, dan is er geen biologische connectie tussen de draagster en het kindje. Er wordt namelijk een embryo ingebracht in de baarmoeder, de eicel van een andere vrouw bevrucht met het zaad van één van ons.


Wens voor een broertje of zusje

Het heeft heel wat jaren geduurd om samen papa te worden en genieten iedere dag van onze mooie dochter. Skye is inmiddels 2,5 jaar en lange tijd hebben wij niet gesproken over de wens voor een tweede kindje. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij een gezin mogen zijn en voeden haar op met enorm veel liefde. Vaak zeggen wij tegen elkaar ‘wees dankbaar voor wat wij hebben’. Ondanks dat wij zeer dankbaar zijn en blij met ons gezin, zijn wij meer en meer gaan spreken over een tweede kindje. Hoe bijzonder zou het zijn als wij Skye mogen opvoeden met een broertje of zusje aan haar zijde.

Sinds het eerste traject en het begin van de blog wenspapa.nl hebben wij heel veel mannen en stellen geholpen om richting te geven aan hun kinderwens. Dat maakt het gevoel van onze wens dubbel. Enerzijds enorm blij dat wij een gezin zijn met ons drie en hopen ons gezin uit te mogen breiden. Anderzijds wetende dat er veel wensouders zijn waarbij het nog niet is gelukt. Hierdoor voelt het dubbel om onze wens voor een tweede kindje uit te spreken. Uiteraard blijven wij andere ondersteunen waar mogelijk en tegelijk gaan wij proberen onze wens uit te laten komen.


Draagmoeder zoeken

Zoals eerder benoemd is het niet mogelijk om voor de tweede keer papa te worden zonder een draagster/draagmoeder. Het is in Nederland niet toegestaan om een oproep te plaatsen in vorm van ‘wij zoeken een draagmoeder, neem contact met ons op’. Organisaties en instellingen mogen hierbij ook niet helpen om te bemiddelen. Dat maakt het enorm lastig om die ene persoon te vinden. Wij kiezen er dan ook bewust voor om in deze blog enkel en alleen de huidige situatie te beschrijven. Met elkaar in gesprek gaan over draagmoederschap en/of onze wens voor een tweede kindje via de mail (dennis@wenspapa.nl), whatsapp of onze socials mag uiteraard wel 😉


Het zaad en de 11 eitjes

Op wenspapa.nl staan veel van onze verhalen te lezen. Wil je precies weten hoe ons eerste traject eruit zag, kijk dan onze docu of neem contact met ons op via de mail of onze socials.