Wij zijn zwanger!

Wat zijn wij blij, het is gelukt! Wij zijn zwanger van ons tweede kindje en broertje of zusje van Skye! Aan het einde van het voorjaar van 2022 zijn wij uitgerekend. Wij worden dan voor de tweede keer papa en daar zijn wij onze draagster Jessica enorm dankbaar voor! In de komende maanden zullen wij met regelmaat een blog publiceren. Wij vertellen dan alles over de zoektocht naar onze draagster Jessica. Maar ook over het medische- en juridische proces en het tot stand komen van de zwangerschap via een Canadese kliniek.

Op 1 februari 2020 hebben voor het laatst een blog gepubliceerd op wenspapa.nl. Wij spraken onze wens uit om onze dochter Skye op te voeden met een broertje of zusje aan haar zijde. Een aantal weken later werd er een artikel gepubliceerd in het AD en een video op AD.nl (hier te lezen en te zien). Jessica heeft het bericht destijds gelezen en contact met ons opgenomen. Inmiddels zijn wij ruim anderhalf jaar verder en zijn dus zwanger van ons tweede kindje! De kritieke grens van 12 weken zijn wij inmiddels gepasseerd en onze familie en vrienden weten inmiddels van onze zwangerschap.

Nu wilde wij ons blije nieuws ook graag met jullie delen. Veel van jullie hebben ons geholpen, ondersteund en gevolgd voor, tijdens en na de zwangerschap van onze dochter Skye. Skye is geboren met behulp van draagster Germaine en haar man Mark, daar zijn wij nog altijd enorm dankbaar voor. Regelmatig krijgen wij vragen van andere mannen/stellen met een kinderwens en weet de media ons te vinden als het gaat om draagmoederschap. Helaas is er in de afgelopen jaren rondom draagmoederschap in Nederland niet veel veranderd. De medische- en juridische procedures rondom draagmoederschap zijn ingewikkeld en er is niet veel mogelijk. Sterker nog het advies van de staatscommissie herijking ouderschap ligt al vijf jaar op de plank!

Ons eerste traject is gefilmd en resulteerde in de 2doc ‘Het zaad en de 11 eitjes’. Wij willen ons blijven inzetten voor verandering en willen andere helpen waar wij kunnen. Daarom hebben wij besloten om ons verhaal wederom te delen op wenspapa.nl. Niet alleen om onze voortgang te delen maar vooral om andere te inspireren en te informeren.