Met Skye naar Disney!

Skye is inmiddels 1 jaar. Wij genieten dag in dag uit van het ouderschap en gunnen het ieder ander met een kinderwens. Om die reden zitten wij niet stil en blijven ons inzetten om dit onderwerp op de politieke-agenda te houden. Daarnaast proberen wij andere te helpen door vragen te beantwoorden, informatie te delen en werken zo nu en dan mee aan mediaverzoeken. Tijdens onze reis naar het vaderschap zijn wij door heel veel mensen geholpen en bijgestaan. Wij vinden het onze taak om hetzelfde te doen voor andere. In dit blog lees je over ons artikel dat vorige week is gepubliceerd door Linda nieuws, onze aanwezigheid bij ‘Meer dan Gewenst’ op zondag 11 november en uiteraard Skye haar eerste bezoek aan Disney!

 

Linda Nieuws

Afgelopen twee weken heb je ons verhaal wellicht weer eens voorbij zie komen in de media. Volg je ons via Facebook dan heb je het artikel waarschijnlijk al gezien, zo niet dan willen wij het je niet onthouden. Vorige week, toen wij in Disney waren, werd er een interview met Lody gepubliceerd door Linda Nieuws. Hij vertelde over de zwangerschap en hoe we zover zijn gekomen. Het bereik was erg groot, het artikel kwam terecht in de top 10 meest gelezen berichten van die week op Linda Nieuws!

Het artikel heeft ook enorm veel reacties opgeleverd. Overwegend positief, maar zoals altijd zijn er ook mensen tegen ons verhaal. Iedereen heeft het recht zijn/haar eigen mening te hebben en dat is goed. Maar de wereld zou een heel stuk mooier zijn als wij ieder in zijn/haar waarde laten en elkaar niet veroordelen om wie we zijn en wat we doen. Om die reden kiezen wij ervoor om via social media niet in discussie te gaan onder een gepubliceerd artikel. Mede uit zelfbescherming hebben wij de reacties onder het artikel van Linda Nieuws niet gelezen. Verschil in mening mag er zijn, maar behandel elkaar wel met respect.

Benieuwd geworden naar het artikel met een aantal zeer persoonlijke foto’s? Klik voor het volledige interview door naar de website van Linda Nieuws.

 

Meer dan gewenst

Een van de eerste stappen die wij hebben gezet naar het vaderschap is het bijwonen van een wensouderbijeenkomst georganiseerd door ‘Meer dan gewenst’. Het is een organisatie die zich inzet voor de LHBT+ gemeenschap met een kinderwens. Wij hebben er destijds veel aan gehad omdat er meerdere opties werden besproken zoals adoptie, co-ouderschap en draagmoederschap. Inmiddels zijn wij ruim 5 jaar verder en geen wenspapa’s meer maar papa’s!

Jullie, onze volgers, weten wat wij hebben meegemaakt om papa te worden. Een groot deel van ons verhaal is te zien in onze documentaire ‘Het zaad en de 11 eitjes’ en natuurlijk te lezen op dit blog. De organisatie van ‘Meer dan Gewenst’ heeft gevraagd of wij op zondag 11 november ons verhaal willen delen tijdens een wensouderbijeenkomst. Na 5 jaar staan wij aan de andere kant van de zaal om mensen te inspireren met ons verhaal en natuurlijk proberen wij zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Heb je zelf een kinderwens of ken je iemand met een kinderwens? Bezoek snel de website van Meer dan Gewenst en kom naar deze bijeenkomst. Naast ons verhaal delen de vrijwilligers van Meer dan gewenst veel informatie, is er een jurist aanwezig en je leert mensen kennen die dezelfde wens hebben. Je dient jezelf vooraf aan te melden, dat kan via deze site.

 

Skye was in Disney

Oké en dan nu Skye met haar papa’s in Disney! Het is jullie vast en zeker niet ontgaan dat wij fan zijn van Disney en Disneyland Parijs graag bezoeken. Onze documentaire begint in Disneyland Parijs en zelfs de titel van de docu (Het zaad en de 11 eitjes) is een afgeleide van een bekend Disney sprookje. Al vele malen hebben wij getwijfeld om met Skye naar Disney te gaan, maar vonden Skye nog te jong om mee te nemen naar Parijs. Inmiddels kruipt ze vrolijk in het rond, loopt stukjes aan je hand en geeft duidelijk aan wat ze wel en niet leuk vindt. Natuurlijk heeft ze nog geen besef wat ze heeft meegemaakt, maar wij hebben drie geweldige dagen beleefd met ons gezin.

Heel het reisje stond in het teken van Skye, wij hebben geen achtbaan van binnen gezien. Het maakte ook niet uit, de beleving was deze keer heel anders dan alle keren dat wij samen gingen. Het was ontzettend bijzonder om dit met zijn drieën te kunnen doen. Wij zouden hier een heel verhaal over kunnen schrijven, maar waarschijnlijk zeggen de foto’s meer dan genoeg:

Leuk dat jullie de blog blijven volgen, dank daarvoor en tot de volgende 🙂