Contact ons via info@wenspapa.nl of bezoek de socials!

Kijk ‘Het zaad en de 11 eitjes’ online op onze website!

Het zaad en de 11 eitjes/
The sperm and the 11 eggs

De weg van wensouder tot aan de zwangerschap is een weg vol emoties, van verdriet tot hoop. Een rollercoaster vol emoties dus, maar de moeilijke is niet onmogelijk als je in jezelf en elkaars kracht blijft geloven. Ons verhaal is vastgelegd door Bosch Film voor de 2DOC: ‘Het zaad en de 11 eitjes’ welke op 21 maart 2017 is uitgezonden door de KRO-NCRV. Naast de Nederlandstalige versie is er ook een versie welke volledig is voorzien van Engelstalige ondertiteling. The sperm and the 11 eggs is in 2017 te zien bij diverse internationale filmfestivals.

1 – Het verhaal
2 – Trailer
3 – Foto’s
4 – Kijk de film nu online!
5 – Contactformulier

Het verhaal:

Het Zaad en de 11 Eitjes

Dennis (28) en Lody (25), een jong homostel uit Delft, willen graag kinderen. Ze hebben de optie om te adopteren of met een alleenstaande moeder of lesbisch stel te co-ouderen. Maar net als bij veel heterogezinnen willen zij kinderen van henzelf. Dit wordt mogelijk als hun nicht aanbiedt om als draagmoeder hun kind te dragen. Haar eigen gezin is met twee kinderen compleet, maar ze wil met liefde nog een kind dragen voor haar neef. Maar niet van haar eigen eicel, want dat voelt teveel eigen. De wenspapa’s hebben nu dus nog een eicel nodig en een kliniek die de bevruchting tot stand wil brengen.

Documentairemaakster Julia von Graevenitz van Bosch Film filmde anderhalf jaar lang hoe Dennis en Lody samen met de draagmoeder het onmogelijke toch mogelijk proberen te maken. Zij zijn genoodzaakt om in het buitenland op zoek te gaan naar een eiceldonor en een IVF-kliniek. In Canada blijkt dit allemaal geen probleem, maar de kosten voor dit traject lopen op tot veertigduizend euro. Dennis en Lody leggen elke cent apart en proberen met hulp van hun families en door ludieke crowdfundingsacties dit hoge bedrag bijeen te krijgen.

Intussen moeten zij hun zaad in laten vriezen in Canada en een keuze voor een eiceldonor maken. Alles lijkt voorspoedig te gaan, totdat er uit de 11 bevruchte eicellen maar 1 embryo ontwikkelt… Ze hebben maar één kans.

Het Zaad en de 11 eitjes‘ is een schrijnend verslag van de lange weg tussen hoop en teleurstellingen. De documentaire maakt inzichtelijk hoe moeilijk het voor homomannen in Nederland is om hun kinderwens te vervullen. De film werd als 2DOC uitgezonden op NPO2 door de KRO-NCRV.

Trailer – Het zaad en de 11 eitjes

 

Bij een film hoort natuurlijk een trailer. Nieuwsgierig geworden naar ‘Het zaad en de 11 eitjes’? Kijk dan nu de trailer of kijk de hele film via uitzending gemist.

Foto’s

Een foto zegt meer dan duizend worden. Hier een kleine beeld impressie van de film ‘Het zaad en de 11 eitjes’.

Dennis en Lody in Toronto - Het zaad en de 11 eitjes.
Dennis en Lody bij Create IVF - Het zaad en de 11 eitjes.
Lody en Dennis - Het zaad en de 11 eitjes.
Lody en Dennis - Het zaad en de 11 eitjes.
Lody en Dennis - Het zaad en de 11 eitjes.
Lody, Germaine en Dennis in Toronto - Het zaad en de 11 eitjes.
Lody, Germaine, Dokter Baratz en Dennis - Het zaad en de 11 eitjes.
Lody en Dennis in Toronto - Het zaad en de 11 eitjes.
Lody en Dennis, ontvangst op Schiphol - Het zaad en de 11 eitjes.
Lody en Dennis - Het zaad en de 11 eitjes.

Kijk nu naar: ‘Het zaad en de 11 eitjes’

 

Nieuwsgierig geworden naar de film ‘Het zaad en de 11 eitjes’ over wenspapa Dennis en wenspapa Lody? De film werd op 21 maart 2017 uitgezonden als 2DOC op NPO2 en is nu te zien op onze website!