Skye 1 jaar!

23 augustus 2017 zei een van de verpleegkundige tegen ons: “Als Skye 1 jaar wordt denk je aan mij terug, ik vertel je alvast dat het jaar voorbij zal vliegen”. Skye was op dat moment een paar uur oud en konden ons er niets bij voorstellen. Vandaag is Skye 1 jaar geworden en inderdaad ze had meer dan gelijk! Wat is het jaar snel gegaan! Nog even terug naar een jaar geleden:

Natuurlijk kan een blog op Skye haar verjaardag niet ontbreken, al is het wel lang geleden dat wij een blog hebben gepost. Ondanks dat wij niet zoveel meer bloggen zetten wij ons nog volop in voor andere papa’s met een kinderwens. Met regelmaat ontvangen wij berichtjes van wenspapa’s via Facebook, Twitter, mail of wat dan ook en proberen te helpen waar het kan. Soms een kort gesprek via WhatsApp, maar spreken ook wel eens met mensen af om informatie te delen. Kortom blijf ons contacten als je vragen hebt!

Skye ontwikkelt zich prima, ze doet alles op haar eigen tempo. Kruipen doet ze pas sinds 3 weken, dat is best laat, maar het lijkt erop dat ze het kruipen snel vervangt door lopen. Ze trekt zichzelf overal aan op en probeert dan stapjes te zetten. Inmiddels is definitief vastgesteld dat Skye slechthorend is, ze mist 60 tot 65 dB aan beide oren. Ze heeft mooie roze gehoortoestellen en in combinatie met logopedie zal ze zo goed als zeker leren praten. Om de momenten zonder gehoortoestellen op te kunnen vangen leren wij gebarentaal. Een cursus van 2,5 jaar, maar dan kunnen wij altijd en overal met Skye communiceren.

Vanmorgen heeft Skye haar verjaardag gevierd bij de opvang en zondag vieren wij een feestje met familie en vrienden. Voor ons is het een speciale en bijzondere dag, maar Skye begrijpt er nog niets van. De ballonnen en inpakpapier zijn interessant, maar zingende mensen, trakteren en cadeautjes krijgen vindt ze best gek. Op naar komende zondag, dan staat ze weer in het middelpunt en komt er ook nog eens een taart met veel slagroom en aardbeien.