17 weken en 5 dagen!

Het is een tijdje stil geweest op wenspapa.nl, om precies te zijn 17 weken en 5 dagen. Na de geboorte van onze dochter Skye hebben wij een blog geplaatst met foto’s. Nu is het hoog tijd voor een update en natuurlijk onze kerstgroet!

Een jaar geleden kregen wij het mooiste kerstcadeau ooit! Op 24 december 2016 kregen wij van Germaine te horen dat zij zwanger was. Een spannende periode van 9 maanden brak aan en tussendoor de première van onze documentaire: “Het zaad en de 11 eitjes” (hier te zien). Nu, een jaar later, vieren wij voor de eerste keer kerst als gezin. Wij wensen iedereen mooie en liefdevolle kerstdagen en een geweldig 2018 waarin al jullie dromen uit mogen komen.

 

17 weken en 5 dagen

Skye is inmiddels 17 weken oud en wat is het een schatje! In de korte tijd dat wij papa zijn is er erg veel gebeurd, dat is de reden dat het een tijdje stil geweest is op de blog. Twee weken na de geboorte is er een gehoortest afgenomen bij Skye, de uitslag was onvoldoende en werd een week later herhaald. Ook de tweede test was onvoldoende en kregen een verwijzing voor een 3e en tevens uitgebreidere test. Lang verhaal kort ook de 3e test was onvoldoende en nu zijn wij in behandeling bij het Sophia Kinderziekenhuis/ Erasmus MC. Eind januari vinden weer onderzoeken plaats en dan zal duidelijk worden wat de artsen voor haar kunnen betekenen.

Hoe jong ze ook nog is, ze heeft het ziekenhuis al een paar keer van binnen gezien. Vijf weken terug werd ze opgenomen op de kinderafdeling vanwege het RS virus. Een week lang heeft ze aan het zuurstof gelegen, maar inmiddels is ze weer helemaal opgeknapt. Het is echt bizar wat die kleine meid allemaal in je los maakt. Voor haar geboorte vertelde mensen ons weleens clichés en dachten dan ‘het zal vast wel meevallen’. Inmiddels weten wij wel beter, alle clichés zijn waar en nog veel erger haha! Je gaat zoveel om die kleine meid geven, dat maakt dat je heel anders gaat denken over bepaalde zaken en soms ook anders kijkt naar het leven. Het ouderschap is een verrijking die niet onder woorden gebracht kan worden, zo mooi, liefdevol, bijzonder, ect. is het!

Rechtszaak

Omdat wij al een aantal keer met Skye in het ziekenhuis geweest zijn, is ook al een aantal keert pijnlijk duidelijk geworden hoe vervelend de Nederlandse wetgeving is! Voor de wet is Germaine (onze draagster) de moeder van Skye en heeft dus gezag. Ondanks dat er geen biologische band is tussen Germaine en Skye. Dat zorgt ervoor dat wij Skye niet direct op ons adres konden inschrijven en ook geen paspoort konden aanvragen. Pas na bijna 3 weken stond Skye op ons adres ingeschreven, maar een paspoort mochten wij niet aanvragen dat moest Germaine voor ons doen. Zonder paspoort kon de zorg in het Erasmus MC niet worden vergoed dus het was wel noodzakelijk. In het ziekenhuis mogen wij ook geen beslissingen nemen over behandelingen, Germaine moet toestemming geven. Toen Skye werd opgenomen mocht er 1 ouder blijven slapen, door de wet heb je eigenkijk geen keus. Tijdens de zwangerschap is Skye door Dennis erkend, als Lody zou blijven slapen zou hij geen enkele beslissing mogen nemen over zijn eigen dochter! Dat maakt weer eens goed en pijnlijk duidelijk dat de wetgeving moet worden aangepast! Er zijn nog veel meer voorbeelden te noemen maar die zullen wij jullie besparen. Al onze stukken voor de rechtszaak liggen inmiddels bij de rechtbank van Amsterdam. Hopelijk horen wij binnenkort wanneer de zitting plaats vindt en zijn wij over niet al te lange tijd ook voor de wet beide ouder van Skye met gezag!

 

2018

Eerste kerstdag zit er inmiddels bijna op, morgen vieren wij 2e kerstdag en gaan dan aftellen naar het nieuwe jaar. In het nieuwe jaar zullen wij zo nu en dan een blog plaatsen en blijven actief op facebook, maar genieten met ons kleine meisje staat op 1! Wij genieten ontzettend met Skye en zijn enorm blij dat onze wens afgelopen jaar is uitgekomen. Heb je zelf ook een kinderwens, of ken je iemand met een kinderwens? Wij (en met ons vele andere) zijn er om jou/ jullie te helpen, neem contact met ons op en wij kunnen onze kennis en ervaringen met je delen. Je bent zeker niet de eerste/ enige met een kinderwens. All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.

Lieve groetjes,
Dennis, Lody & Skye