Wie wij zijn

Dennis, Lody & Skye

Wij zijn Dennis en Lody of Lody en Dennis, het is maar net wat je voorkeur heeft. In elk geval horen wij bij elkaar en dat al sinds augustus 2011 en zijn beide (wens)papa! Wij dragen geen ring die laat zien dat wij bij elkaar horen, wel dragen wij een ketting met de tekst:

“Ik was ik, jij was jij, vanaf nu samen wij.
Dennis & Lody 29-08-2011″

Het stukje “samen wij” is kenmerkend voor ons. Twee personen met verschillende karakters, interesses en kwaliteiten die elkaar aanvullen, maar daarnaast hebben wij ook veel gemeen. In de zomer van 2012 hebben wij een huis gekocht en al snel kwam onze kinderwens ter sprake, daar zijn wij samen vol voor gegaan. Het was niet makkelijk, maar ondanks tegenslagen hebben wij de moed niet opgegeven met als resultaat onze prachtige dochter. Skye is in augustus 2017 geboren middels een draagmoeder traject in Nederland. De eiceldonor is een Canadese vrouw en ook de IVF-procedure heeft plaatsgevonden in een Canadese kliniek. Na het inbrengen van het embryo was er sprake van een Nederlandse zwangerschap en zijn wij begeleid door een Nederlandse gynaecoloog.

Het was voor ons een grote zoektocht en zouden het fijn hebben gevonden om te praten met ervaringsdeskundigen. Deels hebben wij dat gedaan, maar niemand had een soort gelijk traject doorlopen. Daarom kan iedereen contact met ons zoeken als je vragen hebt m.b.t. draagmoederschap, wij ondersteunen en helpen graag voor zover dat mogelijk is.


Trotse papa’s Lody en Dennis met dochter Skye.

Dennis

Op 27 november 1986 ben ik geboren in Delft en ik ben daar altijd blijven wonen. Na de middelbare school heb ik mijn mbo diploma gehaald. Vervolgens heb ik de hbo studie Sociaal Pedagogische Hulpverlener aan de Haagse Hogeschool afgerond. Tussendoor werkte ik als recreatie-/animatieleider en tot op de dag van vandaag is animatiewerk een van mijn hobby’s. Na verschillende banen ben ik in 2012 gaan werken als persoonlijk begeleider van verstandelijke beperkte mensen. Tijdens en na mijn opleiding heb ik coaching- en gesprekvaardigheidstrainingen gevolgd en zet deze kwaliteiten in om mensen met een kinderwens te begeleiden en/of te coachen. Inmiddels werk ik niet meer op de groep, maar begeleid ik mensen met een opleiding in de zorg.

De wens om papa te worden is altijd groot geweest en speelde een rol bij mijn coming out: toen dacht ik nooit papa te kunnen worden, maar inmiddels weet ik beter. Het vaderschap is geweldig. Ik geniet enorm van alle kleine dingen die ik Skye zie doen en leren. Bijna iedere dag zijn er nieuwe ontwikkelingen. Ik heb vooral geleerd dat alle clichés waarheid zijn, heel bizar maar het is waar. Vergeet nooit: Waar een wil is, is een weg! Lukt het niet alleen dan help ik je graag waar het kan.


Lody

Op 20 februari 1990 ben ik geboren in Den Haag en woon sinds 2012 met Dennis in Delft. Na mijn opleiding “Tuin, park en landschap” aan het Wellantcollege ben ik gaan werken bij een hoveniersbedrijf in Leidschendam. Hier werk ik inmiddels als voorman en heb een mooi klantenbestand met particuliere en zakelijke klanten voor wie ik de tuinen onderhoud. Loop der jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd en werk nog altijd met plezier.

De wens om papa te worden is bij Dennis begonnen. Zijn wens voor het krijgen van een kindje was groot en na een aantal gesprekken hebben wij samen besloten een gezin te stichten. Ik had nooit gedacht dat het krijgen van een kindje tot de mogelijkheden behoorde, maar nu weet ik beter. Het is een lang en moeilijk traject en dat vond ik soms best spannend en een beetje eng, maar samen is het ons gelukt en ben ik een heel trotse papa!Kinderwens

Wij zijn ruim vier jaar bezig geweest om invulling te geven aan onze kinderwens en hebben uiteindelijk gekozen voor een traject met een draagster. Een keuze maken tussen de opties en mogelijkheden is niet eenvoudig en eigenlijk is dit pas het begin van het avontuur. In Nederland kunnen homo’s niet worden geholpen bij draagmoederschap, gezien de huidige regelgeving. Wij zijn uiteindelijk bij een kliniek in Canada terecht gekomen. De eerste keer is de teruggeplaatste embryo niet ingenesteld in de baarmoeder van onze draagster. De tweede keer hadden wij wel succes en zijn in augustus 2017 papa geworden!

Uit ervaring weten wij hoe zwaar de weg van een wensouder is. Wij hebben adoptie, co-ouderschap en pleegzorg overwogen, maar zijn uiteindelijk toch gegaan voor een traject met een draagster. Welke vorm je ook kiest het wordt een proces van meerdere jaren waarbij medische, psychische en juridische aspecten komen kijken. Al onze belevenissen, met ups en downs, hebben wij gedeeld op de blog om te laten zien dat de weg niet makkelijk is. Aan de andere kant hopen wij dat andere iets van ons traject kunnen leren en net als ons gaan voor hun droom. Juist omdat wij weten hoe zwaar het traject is hebben wij besloten om andere wensouders te helpen. Hulp kan zijn een gesprek, een mailtje, begeleiding of coaching tijdens het traject. Welke vraag je ook hebt, wij gaan je helpen waar dat kan.