Van Wenspapa naar papa, Skye is geboren!

Vorige week (woensdag 23 augustus 2017) is onze grootste droom uitgekomen, onze dochter is geboren en noemen haar Skye Germaine Zantman! Na jaren van voorbereiden, praten, uitzoeken, crowdfunden, ups and downs is het zover, wij zijn papa geworden! Walt Disney zei ooit: “All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.” Wij hebben altijd in onze droom geloofd, maar zonder onze draagster Germaine, haar man Mark en hun kinderen zou het niet zijn gelukt. Wij zijn enorm dankbaar, zo dankbaar dat wij het niet onder woorden kunnen brengen. Wij kijken terug op een periode waarin heel veel herinneringen zijn gemaakt en genieten nu intens van en met onze dochter Skye.

 

Keizersnede

In onze laatste blog vertelde wij over de stuitligging van Skye, zij is daarom middels een keizersnede geboren. Grote complimenten voor alle medewerking en begeleiding bij het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. In het bijzonder bedanken wij onze gynaecoloog Dr. Vosmar, zij heeft ons allen perfect begeleid tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens en na de bevalling. Ook een duim omhoog voor het team op de OK, het team van de polikliniek gynaecologie en het team op de kraamafdeling van.
Na één nachtje in het ziekenhuis mochten wij met Skye naar huis, Germaine mocht een dag later gelukkig ook naar huis. Onze kraamverzorgster Shannah van PKZ kraamzorg heeft ons alles uitgelegd en bij Germaine in huis ondersteund. Erg fijn dat de kraamzorg op twee locaties werd ingezet. Met ons gaat het goed en wij hebben enorm genoten van de kraamweek. Met Germaine en haar gezin gaat het ook de goede kant op, de wond hersteld en wij hebben veel contact met elkaar. Vanavond gaan wij met Skye ben hen op bezoek, dan kunnen de kinderen, Germaine en Mark weer met Skye knuffelen.

 

Doorslapen

Met Skye gaat het erg goed. Vanaf de geboorte is er nog geen kruik gebruikt, Skye houdt zichzelf prima op temperatuur. Ze is klein (46 cm bij de geboorte) en weegt 2882 gram. Wij moeten haar wakker maken voor de flesjes en slaapt daarna weer verder. Kortom ze denkt goed om de nachtrust van haar papa’s.
Skye lijkt alles prima te vinden, bij het verschonen, temperaturen, baden, douchen, enz. geeft ze geen kik. Afgelopen zondag heeft de verloskundigen van Verloskundige Praktijk Ypenburg het hielprikje afgenomen en zelfs dat vond Skye prima.

 

Juridisch gedoe

Inmiddels is Skye door Lody aangegeven, aangezien wij niet in Zoetermeer wonen moeten wij nog even op de papieren wachten. Zodra de papieren binnen zijn kunnen wij met onze advocaat Wilma Eusman gaan bekijken hoe de gerechtelijke procedure eruit komt te zien. Skye is tijdens de zwangerschap erkend door Dennis, daardoor is er nu sprake van juridisch ouderschap voor zowel Germaine als Dennis. Germaine heeft nu het gezag over Skye en middels een rechtszaak moet geregeld worden dat Dennis éénouder gezag krijgt toegewezen. Vervolgstap is partneradoptie door Lody, hopelijk kan dit tijdens dezelfde zitting en hoeft Lody niet eerst een jaar voor Skye te zorgen. Kortom Skye is geboren, maar er staat ons nog het één en ander te wachten.
Afgelopen jaren is onderzoek gedaan door Staatscommissie Herijking ouderschap, zij hebben een uitgebreid rapport geschreven (Kind en ouders in de 21ste eeuw) met complete wetsvoorstellen in de aanbevelingen. Als dit rapport wordt overgenomen en er daadwerkelijk wetten ontstaan over meerouderschap en draagmoederschap zouden stellen als ons met een draagster geen rechtszaken meer hoeven voeren. Helaas willen de formerende partijen het onderzoek van tafel vegen en nieuw onderzoek doen. Kortom de komende vier jaar zal er niets veranderen als er inderdaad een nieuw onderzoek komt. Er is een online petitie geopend om de formerende partijen te vragen het rapport van Staatscommissie Herijking ouderschap weer op tafel te brengen. Wij hebben getekend en hopen dat jullie ook tekenen, tekenen kan via deze link.

 

Post

In de afgelopen week hebben wij heel veel berichtjes ontvangen via facebook, mail, enz. maar ook heel veel kaartjes. Iedereen ontzettend bedankt! Veel mensen vragen via social media om ons adres, hopelijk begrijpen jullie dat wij ons adres niet online kunnen noemen. Heb je ons adres niet, maar wil je toch iets naar ons, Skye of Germaine sturen dan kan dat via Bosch Film. Zij hebben onze docu gemaakt ‘Het zaad en de 11 eitjes’ en zorgen dat alle post bij ons terecht komt.

Bosch Film
T.a.v. Dennis, Lody, Skye, Germaine, Mark en/ of kids
Baarsjesweg 233
1058 AA Amsterdam

 

Foto’s

Afgelopen week hebben wij alle foto’s ontvangen die door Jessica Vink (VI-Photography – Geboortefotografie & Newbornfotografie) zijn gemaakt voor en na de bevalling. Er zitten echt waanzinnige foto’s bij en zijn enorm blij met de foto’s. Een deel van de foto’s zijn gepubliceerd op de blog van VI-Photography en natuurlijk delen wij ze ook graag.