Over 4 weken gaat het al beginnen!

Afgelopen woensdag hadden wij een gesprek met Germaine om een plan van aanpak te maken en daarna ging het allemaal super snel! Donderdag en vandaag hebben wij allerlei telefoontje gepleegd, mailtjes gestuurd en tussendoor ook nog gewerkt en gestudeerd. Nu lijken de belangrijkste stappen te zijn gezet en de conclusie is dat wij 15 februari met zijn tweeën naar Canada vliegen voor de eerste stap!

 

Woensdag:

Lody, Germaine en ik hebben met elkaar een stappenplan gemaakt, al met al een behoorlijk lijstje. Een vraag die hierbij niet kon ontbreken, rond welke periode willen wij de embryo transfer plannen? Rond half augustus 2016! Dat houdt dus in dat Lody en ik ruim voor die tijd naar Toronto moeten om de eerste stappen te zetten. Twee andere punten zijn: Een skype- of telefoonconsult tussen de arts in Toronto en Germaine en een eerste gesprek bij de advocaat in Nederland. Er moet een begin gemaakt worden met het ouderschapsplan welke nodig is voor het juridische deel na de geboorte. Die zelfde avond sturen wij een mail naar Create IVF en dan is het bedtijd.

 

Donderdag:

Lody heeft cursus en examen, ik een volle schooldag. In de avond hebben wij zoveel mogelijk zaken geordend en verder nagedacht over de te nemen stappen. Vandaag is er ook reactie gekomen vanuit Canada, Lody en ik worden 17 februari verwacht bij de kliniek! Dan gaat alles heel erg snel. Maanden lang weten wij dat ergens in 2016 het traject gaat beginnen en nu gaat het binnen 4 weken van start! Aan de ene kant super tof en blij, aan de andere kant ook heel spannend!

Binnen 4 weken moet er veel gebeuren Niet geheel onbelangrijk, vrij zien te krijgen van het werk, tickets boeken, een hotel boeken, een paspoort aanvragen en de bezoek momenten inplannen met Create IVF, Egg Helpers en de advocaat in Toronto. Intussen ook contact opgenomen met de advocaat in Nederland en weer mailen met Create.

 

Vrijdag:

De laatste dag van de KLM werelddeal weken! De tickets zijn nu relatief goedkoop dus daar zijn wij vandaag mee bezig geweest. Inmiddels is er geboekt, 15 februari vliegen wij heen en de 22e weer terug naar Nederland. Create wil voordat wij naar Toronto vliegen ook alvast wat bloeduitslagen van ons zien. Zij hebben de papieren gemaild maar onze huisarts moet hiervoor een verwijzing uitschrijven, dus weer een telefoontje. Maandag kunnen wij de verwijsbrieven ophalen en bloed laten prikken, zodra de resultaten bij de huisarts binnen zijn mailen wij ze door naar Create. Ook staan er afspraken bij het gemeenteloket om de paspoorten aan te vragen en zal er 27 of 28 januari een gesprek plaatsvinden tussen Germaine en dokter Baratz van Create. De datum voor de embryo transfer staat nu ook gepland, 15 augustus wordt de grote dag!

Er is nog een heel lijstje met punten dat afgewerkt moet worden, maar dat is niet erg. Door deze versnelling zijn wij in een positieve flow terecht gekomen en gaan die voorlopig nog even proberen vast te houden. Tot op heden ontbreekt er in de begroting nog altijd een bedrag van 7000 euro. 27 en 28 februari staan wij op de neuzelbeurs in Rijswijk dus heeft u spullen die weg mogen of kent u mensen die spullen voor ons hebben? Laat het ons weten (lody@wenspapa.nl) en hopelijk halen wij hiermee een mooi bedrag op. Daarnaast loopt de crowdfunding ook nog, elke euro brengt ons een stap dichter naar het einddoel.

Voor nu wensen wij iedereen een mooi weekend 🙂