Wenspapa de film

Vanmorgen melden wij via ons facebook account dat Lody samen met Julia von Graevenitz van Bosch Film zouden aanschuiven bij NPO Radio 1. Enerzijds een terugblik op het afgelopen jaar, anderzijds het moment om groot nieuws te delen. Het fragment van vandaag is terug te vinden op ons YouTube account. Klik hier voor het fragment van Lody en Julia bij NPO Radio 1.

Na een korte terugblik kon Lody melden dat wij in verwachting te zijn van ons eerste kindje. Voor onze volgers geen nieuws, eerder maakte wij dit geweldige nieuws bekend via een blog op deze site: Het mooiste kerstcadeau ooit. In de aankondiging van vanmorgen linkte wij naar groot nieuws, daarvoor schoof ook Julia vandaag aan bij NPO Radio 1. Tijdens de uitzending is bekend gemaakt dat ‘Wenspapa de film’ 21 maart 2017 uitgezonden zal worden op NPO 2. Zet het dus groot in je agenda, 21 maart 2017 ‘Wenspapa de film’ op NPO 2! Een week voor de uitzending beleeft ‘Wenspapa de film’ zijn publieke première op de Roze filmdagen in Amsterdam. Natuurlijk is het leuk om de documentaire op tv te zien, maar een vertoning op het grote doek is een unieke ervaring!

 

Wenspapa de film gaat over Dennis (30) en Lody (26). Zij hebben één grote wens, samen papa worden. De mannen hebben vier jaar van hun leven in het teken gesteld van hun kinderwens. Vele paden zijn bewandeld, maar vele liepen uit op teleurstellingen. Het stel heeft echter de moed niet opgegeven en is blijven geloven in hun wens. Opties als adoptie, co-ouderschap en pleegzorg zijn zorgvuldig overwogen maar uiteindelijk is er gekozen voor een draagmoeder. In Nederland is het voor homostellen niet mogelijk om zwanger te raken middels een IVF procedure, Dennis en Lody moesten daarom uitwijken naar het buitenland en kozen voor Canada. De laatste twee jaar van het moeizame traject zijn gefilmd door Bosch Film. Deze film neemt de kijker mee in de wens van de mannen; de financiële obstakels en crowdfunding, de gesprekken met de draagmoeder en haar man, de reizen naar Canada, de gesprekken met de advocaten en vele ups-and-downs die zij hebben meegemaakt. Niets gaan Dennis en Lody uit de weg om samen papa te worden.

Zondag 5 maart 2017 gaat ‘Wenspapa de film’ in première voor de makers, familie, vrienden, betrokkenen, pers en andere genodigde. Tijdens de première zal niet alleen de film worden vertoond, er zijn diverse sprekers aanwezig en er is na afloop tijd om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een borrel. Op de gastenlijst is een beperkt aantal plaatsten gereserveerd voor onze volgers. Lijkt het je leuk om aanwezig te zijn bij de première van ‘Wenspapa de film’ op 5 maart vul dan onderstaand formulier in.


Fout: Contact formulier niet gevonden.