7 weken zwanger

Wat was het een mooi bericht de dag voor kerst, wij zijn zwanger! Na alle euforie keert de realiteit terug en moeten er nieuwe plannen en afspraken worden gemaakt. Inmiddels zijn wij 7 weken zwanger en hebben de eerste echo gehad.

 

Bezoek aan de gynaecoloog
Afgelopen donderdag zijn wij met onze draagster naar het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer gegaan waar wij een afspraak hadden met gynaecoloog Dr. Vosmar. Een spannend moment, er kan in de eerste weken nog zoveel misgaan. Na een korte kennismaking was het tijd om uit te leggen hoe ons traject eruit heeft gezien. Gelukkig vindt de gynaecoloog draagmoederschap geen probleem en volgt het protocol zoals Create IVF in Canada heeft uitgezet. Het protocol loopt tot 12 weken zwangerschap en daarna neemt Dr. Vosmar het traject volledig over.

Tijdens het consult in het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer is gesproken over de eerdere zwangerschappen van onze draagster, bloedwaardes, aandoeningen in de families en over de uitgerekende datum. Aangezien Create ons geen duidelijk uitgerekende datum heeft gegeven en de menstruatie van onze draagster volledig gemanipuleerd was voor de terugplaatsing werd uitrekenen lastig. Meten is weten dus werd het tijd om een echo te gaan maken. Het meest spannende moment van het consult. Uit de bloedtest in december bleek er spraken te zijn van een zwangerschap, maar zou alles daarna ook goed gegaan zijn? Uit de echo bleek dat wij 7 weken zwanger zijn, het embryo is opgemeten en was 1,1 cm. Uit de echo en de meting kon geconcludeerd worden dat wij op 1 september 2017 zijn uitgerekend.

 

 

De gynaecoloog vertelde wat er te zien was en zocht naar het hartje. Een heel bijzonder en onwerkelijk moment, voor de aller eerste keer zagen wij het hartje van ons kindje kloppen. Het is nog te klein om te kunnen horen, maar het hartje zien kloppen was al super! Na de echo zijn er een aantal buisjes bloed afgenomen en hebben in het ziekenhuis nog wat met elkaar gedronken. Inmiddels zijn wij dus zeven en halve week zwanger en verloopt alles zoals het hoort. Volgende week maandag hebben wij een tweede controle, dan zijn de resultaten van het bloedonderzoek bekend en zal er wederom een echo worden gemaakt. Op naar volgende week dus 😀