Toegelaten tot GPAP van Men Having Babies!

Een week geleden konden wij melden dat wij het bedrag van 40.000 euro bij elkaar hebben, deze week begint wederom goed! Wij zijn definitief toegelaten tot het ‘Gay Parenting Assistance Program’ ofwel GPAP van de Amerikaanse organisatie ‘Men Having Babies’. Waarschijnlijk kent niet iedereen de organisatie, laat staan het programma. Voor ons betekent dit heel veel en daarom een uitleg in deze blog!

Even terug naar de conferentie in Brussel begin 2015, de organisatie Men Having Babies (MHB) organiseerde met o.a. Meer dan gewenst een congres voor homo wensvaders. Er waren diverse klinieken, bedrijven, advocaten, enz. aanwezig vanuit Amerika en Canada. MHB zet zich in voor de kinderwens van homo wensvaders en verzamelt/deelt informatie. Naast het organiseren van conferenties en het geven van workshops hebben zij het ‘Gay Parenting Assistance Program’ (GPAP) opgezet. GPAP is een programma om homo’s met een kinderwens te helpen bij het financieren van hun kinderwens. Bij de organisatie zijn veel bedrijven, klinieken en advocaten aangesloten, voornamelijk uit Amerika maar ook een aantal uit Canada. Het programma bestaat uit stage I en stage II. Stage I betekend dat je in aanmerking komt voor kortingen en Stage II geeft zelfs gratis behandelingen weg, maar tot op heden is stage II niet mogelijk voor Nederlanders.

Nederlanders kunnen gelukkig wel een beroep doen op GPAP stage I en daar zijn wij nu officieel tot toegelaten! Zoals gezegd werkt MHB met veel partijen samen en zo hebben zijn met een aantal partijen kortingen kunnen afspreken. De korting varieert tussen de 10 en 50% en meewerkende partijen geven dit maar een aantal keer per jaar. Een kliniek kan bijvoorbeeld de afspraak hebben met MHB dat zij in een jaar de eerste tien aanvragen met GPAP honoreren. Wij werken met Egg Helpers, het bedrijf dat ons heeft bemiddeld met de eiceldonor en verder alles met haar en de kliniek regelt. Egg Helpers heeft ons via GPAP een korting toegezegd van 10%! Onze advocaat in Toronto van Hope Springs Fertility Law geeft ons via de GPAP zelfs een korting van 20%! Het grootste deel van de kosten ligt echter bij de IVF kliniek, wij werken met Create IVF in Toronto en zij zijn nog niet officieel aangesloten bij GPAP. Wel is Create bijna altijd aanwezig bij conferenties van MHB en is één van de grootste sponsors. Wie niet waagt wie niet wint dus hebben wij de vraag gesteld of wij via GPAP in aanmerking komen voor korting. Het heeft lang geduurd en de vraag hebben wij een aantal keer moeten herhalen bij verschillende mensen, maar er is een antwoord. Create bied ons een korting op alle consulten en (be)handelingen van maar liefst 20%!

Heb je een kinderwens en ben je van plan je wens te verwezenlijken via Amerika of Canada probeer dan zeker toegang te krijgen tot GPAP. Via de website van MHB kun je jezelf (en je partner) aanmelden, maar je hebt wel een aantal gegevens nodig. MHB wil officiële documenten zien m.b.t. salaris (denk aan een salarisstrook of jaaropgave) en een verklaring omtrent gedrag (VOG, is op te vragen via de overheid). Deze documenten dien je te vertalen en moet je uploaden of later per mail sturen. Verder kost de inschrijving 15 of 30 Amerikaanse dollar (afhankelijk of je alleen of als stel gebruik wilt maken van de kortingen). Zodra MHB alle stukken binnen heeft nemen zij de aanvraag in behandeling en kan het een paar weken duren eer alles rond is.

Onze aanvraag is nu definitief goedgekeurd en hebben per mail het certificaat ontvangen. Hierdoor worden alle toezeggingen m.b.t. de kortingen ook definitief en kunnen dus profiteren van een aantal geweldige kortingen!