Crowdfunding 100%

Jippie ja jeej, wauw, super tof, cool, stoer, vet, fantastisch, enz. enz! Kortom YES met een big smile!

Afgelopen weekend hebben wij voor de tweede keer spullen verkocht op de Neuzelbeurs in Rijswijk. Heel veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om spullen te doneren en dat leverde veel moois op, iedereen hartelijk dank! Zojuist hebben wij de inhoud van de kassa geteld en dat zorgt ervoor dat wij momenteel in euforische stemming zijn. Zaterdag stond de teller van de crowdfunding op 39.563 euro, het doel was dan ook om 437 euro op te halen en dat is gelukt! In totaal hebben wij een bedrag opgehaald van maar liefst 566,40 euro en dat betekend dat de crowdfunding is geslaagd! Hiep hiep hoera!

Nog geen jaar geleden (juni 2015) zijn wij begonnen met crowdfunden, toen met het idee om het bedrag dat wij moeten lenen zo klein mogelijk te houden. Nu 10 maanden later blijkt dat wij helemaal geen lening af hoeven te sluiten en dat hebben wij te danken aan jullie! Op 5 juli 2015 publiceerde wij een blog met o.a. deze tekst:

“Er was eens..’ De opening van ontelbare sprookjes. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en als je ergens aan begint hoop je aan het einde te kunnen zeggen: ‘En we leven nog lang en gelukkig’. Zo is het ook met onze reis, je zou ons verhaal kunnen beginnen met de woorden: ‘Er waren eens twee jongens met een kinderwens..’ en hopen ons verhaal in de lente van 2017 mooi af te kunnen sluiten. In sprookjes zijn er onderweg altijd prinsen, prinsessen, vijanden, maar ook een goede toverfee of tovenaar. Wat er ook gebeurt, sprookjes lopen altijd goed af. Hoe fijn zou het zijn, bibbedie babbedie boe en wij zijn papa!”
Oké, nu weer terug naar de realiteit, het leven is niet altijd een sprookje. Wij zijn echte Disneyfans (ons sprookje is daar in 2011 ook begonnen), maar beseffen dat tovenaren en feeën toch echt alleen in sprookjes voorkomen. Dus de moed opgeven? Nee, natuurlijk niet! In de afgelopen 2,5 jaar hebben wij al veel stappen gezet in dit traject en hebben al veel uitdagingen overwonnen. Al veel hobbels zijn gepasseerd maar er is een berg die wij nog moeten beklimmen. Een van de moeilijkste bergen heeft te maken met het financiële plaatje. Ons sprookje zou moeten gaan om liefde en niet om geld, maar helaas is de werkelijkheid anders.”

Nu krijgt dit sprookje een vervolg: Ook in het echte leven blijken tovenaren en feeën te bestaan. De wens van deze twee jongens wordt breed gedeeld en zo komen meer en meer mensen achter het verhaal. Mensen helpen waar zij kunnen en elke euro zorgt ervoor dat het topje van de berg in zicht komt. Een oud gezegde luid: “wie goed doet, goed ontmoet”. Heel veel mensen bij elkaar kunnen ervoor zorgen dat doelen die onmogelijk lijken behaald worden. De hoge berg is bereikt en het uitzicht op het bewandelde pad is waanzinnig. 

Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor alle hulp die wij hebben gekregen! Morgen gaan wij de contracten met de kliniek tekenen en hopelijk kan dan binnen niet al te lange tijd het traject met onze donor in gang worden gezet. Inmiddels is de datum voor de terugplaatsing van de embryo een feit, op 16 augustus 2016 begint er een nieuw hoofdstuk van ons sprookje!