Keep believing & never give up!

De blogtitel ‘Keep believing and never give up!’ klinkt sterk, hoopgevend, energiek en nog zoveel meer. Het is ook wat mensen veel tegen ons zeggen: wat goed dat jullie niet opgeven, zet hem op jongens, wij duimen voor jullie, met jullie doorzettingsvermogen moet het lukken, enz. Het doet ons goed om te zien hoeveel mensen achter ons staan, in ons geloven en het goede met ons voor hebben. Al ruim vier jaar staat ons leven in het teken van onze kinderwens en houden jullie alweer ruim 1,5 jaar op hoogte op deze blog. Het is goed om soms even terug te kijken en te zien dat wij al heel wat tegenslagen hebben overwonnen. Ondanks de gekozen blogtitel ‘Keep believing and never give up!’ is het soms ontzettend moeilijk om door te gaan en positief te blijven. Momenteel gaat er van alles fout bij het vinden van een donor, blijft er steeds minder tijd over, de crowdfunding staat stil op 10.000 euro en zitten mentaal even in een dip. Hoeveel tegenslagen kunnen wij nog aan? hoe dan ook opgeven is geen optie!

 
Eiceldonor
Dinsdag 30 augustus vertelde onze draagster dat zij niet zwanger is, de terugplaatsing van ons enige embryo was mislukt. Aangezien er maar 1 bevrucht eitje was uitgegroeid tot een embryo was het ons enige hoop om samen papa te worden. Begin september hebben wij contact gezocht met EggHelpers (de bemiddelende partij tussen wensouders en donoren in Canada) en zijn opzoek gegaan naar een nieuwe eiceldonor. Na overleg met EggHelpers hadden wij vrij snel een donor geselecteerd, maar wij wilde ook de mening van onze arts bij Create IVF weten. Hij adviseerde om verder te zoeken aangezien eerdere resultaten van deze donor niet heel positief waren. Wederom zijn wij de database door gegaan en zijn tot een top drie gekomen. Spijtig genoeg hebben wij de database vlak voor een update geraadpleegd, de gekozen donoren bleken alle drie niet meer beschikbaar te zijn. Wederom verder gegaan met onze zoektocht en wederom een top drie gemaakt. Na een review door onze arts werden twee vrouwen geadviseerd, dus hebben aan EggHelpers gevraagd wanneer zij een donatieproces met ons in willen/kunnen gaan. Hier ging het wederom mis. Eén vrouw kan pas starten in februari/ maart en de ander was op vakantie in een gebied waar het ZIKA virus wordt verspreid door de tijger mug. Na een half jaar kan pas worden vastgesteld of zij geen drager is van het virus, ook deze donor viel dus af. Je moet weten, opzoek gaan naar een donor is een intensief en emotioneel proces. Na al deze tegenslagen zaten wij er behoorlijk doorheen, zal het lukken om op tijd een donor te vinden?

 
Match en uitstel
Na alle tegenslagen was er begin oktober eindelijk een match, daar leek het in elk geval op. Deze vrouw woont ongeveer 2 uur rijden van Create IVF in Toronto en wil graag de echo’s maken in haar woonplaats. Voor ons geen probleem, maar Create moet daar het één en ander voor regelen. Hoe dan ook 17 tot 21 oktober zou deze vrouw een paar dagen op vakantie gaan en daarna kunnen starten met het proces. Om te kunnen beginnen met het proces zou haar menstruatie uitgesteld moeten worden tot na haar vakantie door middel van de pil. Create kan pas contact opnemen met de donor en een proces gaan plannen als zij van EggHelpers de donor match sheet hebben ontvangen. Een match sheet is een contract tussen de wensouders en donor bij de bemiddelende partij, in dit geval EggHelpers. De tijd vorderde en een aantal keer hebben wij bij Create navraag gedaan of zij de match sheet al hadden ontvangen. Aangezien de match sheet nog niet bij de kliniek was hebben wij de druk bij EggHelpers opgevoerd en op 17 oktober was de match sheet eindelijk bij Create. Onze donor zou voor haar vakantie de pil moeten gaan gebruiken om na haar vakantie te kunnen starten aan het proces, maar de match sheet was te laat bij Create. De donor is dus op vakantie gegaan zonder de pil en dat houdt in dat zij na terugkomst niet aan het donatieproces kon beginnen. Nu moeten we dus wachten op de volgende menstruatie.

 
Einde van het jaar
Net als de vorige keer moet er een juridisch contract worden opgemaakt tussen ons en de donor. Wij hebben wederom gekozen voor een ‘known donation’. Als het contract is getekend ontvangen wij contactgegevens van elkaar en kunnen dan contact met elkaar leggen. Als het een beetje meezit kunnen wij de donor ontmoeten, maar dat hangt allemaal af van de crowdfunding. Zoals het er nu naar uitziet vindt het doneren van de eicellen eind november plaats. De eicellen worden dan in de kliniek direct bevrucht met ons zaad (de helft van het aantal eitjes door Lody en de andere helft door Dennis). Vervolgens duurt het vijf dagen waarin de bevruchte eitjes moeten gaan uitgroeien tot een embryo. Als er vervolgens een embryo overblijft, kan deze half/eind december worden geplaatst in de baarmoeder van onze draagster. Er mag vanaf nu eigenlijk niets meer fout gaan of tegen zitten. Onze draagster heeft benadrukt het nog een keer te willen proberen, maar wil dan nog dit jaar de terugplaatsing doen. Zoals beschreven zou het eind dit jaar kunnen gebeuren, maar het wordt wel heel erg spannend op deze manier. Daarbij komt dat de crowdfunding stil staat. Vorige week hebben wij een verkoopactie gehouden, deze heeft ruim 900 euro opgeleverd en zet de teller op 10.000 euro. Inmiddels zijn de eerste facturen in Canada voldaan, maar er is nog altijd een gat van 5000 euro. Komende weken hopen wij dan ook alsnog het bedrag bij elkaar te krijgen. Er zal een tweede verkoopactie volgen en natuurlijk kunt u nog altijd doneren via deze pagina.