Hollandse zaken; Wenspapa’s 22 juni live op NPO 2

Wij (wenspapa’s Lody en Dennis) zijn door omroep Max uitgenodigd voor het discussieprogramma ‘Hollandse zaken’. Op 21 maart 2017 werd onze documentaire ‘Het zaad en de 11 eitjes’ uitgezonden op NPO 2 en aan de hand daarvan zijn er heel wat mediaplatformen gaan berichten over draagster- en draagmoederschap. Eén van de belangrijkste nieuwtjes was misschien nog wel het VUmc, zij berichtten aan de hand van de documentaire te onderzoeken of zij homostellen in Nederland kunnen helpen met hun kinderwens. Dat het onderwerp draagster-/ draagmoederschap vragen en discussies voort brengt is niet verwonderlijk en dat is voor het programma ‘Hollandse zaken’ aanleiding geweest om een aflevering te maken over het onderwerp kinderwens.

Vanavond zijn wij te gast in ‘Hollandse zaken’, het wordt om 21.05 uur live uitgezonden op NPO2. De stelling van de aflevering luidt: ‘Kinderwens boven alles?’ Er is een gevarieerde groep mensen aanwezig om de discussie aan te gaan. Zo is er iemand van stichting donordetectives, een moeder met dochter van een anonieme spermadonor, een anonieme spermadonor uit de jaren 80, een geboorteregelingsarts en een donorkind opzoek naar haar biologische vader.

Omroep Max kondigt de aflevering van vanavond als volgt aan: “Een groeiend aantal kinderen van spermadonoren is (soms wanhopig) op zoek naar hun biologische vader. Sinds de jaren zeventig werden naar schatting 40.000 kinderen verwekt met hulp van een anonieme spermadonor. Weinigen maakten zich in die jaren druk over de mogelijke gevolgen voor die kinderen. Met een liefdevolle opvoeding zou het wel goed komen met hen.
Anonieme spermadonatie werd in 2004 verboden, maar inmiddels worden er tal van nieuwe verwekkingstechnieken ontwikkeld. Want, de kinderwens gaat boven alles. Eicellen, sperma en baarmoeders: het is allemaal anoniem te regelen in verre buitenlanden. Maar wat betekent dat voor de middels die technieken verwekte kinderen? Kunnen zij ooit achterhalen wie hun genetische ouders zijn?
Wat is belangrijker? Het intense verlangen naar een kind, of het recht van een kind te weten wie zijn biologische vader of moeder is?”

Kortom Hollandse zaken, vanavond live van 21.05 – 21.45 uur op NPO2!
Uitzending gemist? De uitzending wordt herhaald: