28 weken zwanger & Akte van erkenning

Tien weken geleden schreven wij een blog over de groei van ons kindje (daarna verschenen natuurlijk nog heel wat andere blogberichten), toen nog ter grootte van een paprika. Vandaag zijn wij 28 weken zwanger en is ons kindje gegroeid naar een grootte die te vergelijken is met een redelijke bloemkool, aubergine of Chinese kool (het is maar net welke groente je voorkeur heeft). Rondom de zwangerschap gebeurd van alles. In deze blog de groei van paprika naar bloemkool en nog heel veel meer ontwikkelingen!

 

Gynaecoloog

Elke drie weken heeft Germaine een afspraak bij de gynaecoloog om het verloop van de zwangerschap te monitoren. In principe zijn wij hier altijd bij, soms met zijn twee en soms één van ons. De groei van het kindje verloopt goed en heeft duidelijk een houding gevonden waar zij zich prettig bij voelt. Al weken ligt zij in stuit en letterlijk dubbel gevouwen met haar voeten op haar voorhoofd. Gister vond weer een controle plaats en ons kindje ligt nog altijd in dezelfde positie. Voor alsnog wordt hier niets aan gedaan, er is nog ruimte in de baarmoeder dus wellicht gaat ze nog draaien. Ligt ze rond de 35 weken nog in deze houding dan gaat de gynaecoloog ons kindje proberen te draaien om een keizersnede te voorkomen. Over twee weken wordt er weer een echo gemaakt om te kijken hoe de groei verloopt, maar tot op heden gaat het goed. Ons meisje is nu ongeveer net zo groot als een bloemkool en weegt rond de 1000 gram.

4D Echo

Wij zien Germaine met regelmaat en zien dan ook langzaam haar buik groeien. Daarnaast zijn wij aanwezig bij echo’s en controles bij de gynaecoloog waardoor wij zeer betrokken zijn bij de zwangerschap. Voor onze ouders is ‘de buik’ op verdere afstand en zijn daardoor op een andere manier bij onze zwangerschap betrokken. Om onze ouders meer het gevoel te geven van onze zwangerschap hebben wij een pretecho laten maken. De bedoeling was om een 4D echo te laten maken, maar ons meisje was weer eens eigenwijs. Elke keer als er een echo gemaakt moet worden besluit ze zich zo te draaien en bewegen dat zij eigenlijk niet te zien is. Na een tijdje proberen bleek een 4D echo echt niet te lukken, wel hebben onze ouders hun kleinkind in 2D kunnen zien en natuurlijk ok het hartje horen kloppen.

Erkennen

Gisteren is ook weer een stap gezet in het juridische traject. Ons ongeboren kindje is erkend en daardoor is Dennis nu juridisch vader. Met de erkenning is ook een voorbereidende stap gezet voor het gezag. Na de geboorte van het kindje zijn Germaine en Dennis de juridische ouders van ons kindje, Germaine heeft na de geboorte het gezag over het kindje en zij wordt dan ook automatisch op haar adres ingeschreven. Omdat de erkenning nu is geregeld (Dennis is nu al juridisch vader) kan en mag het kindje na de geboorte met ons mee naar huis. Germaine moet dan toestemming geven en een verhuisbericht regelen bij de gemeente zodat ons meisje ook op ons adres wordt ingeschreven. De akte van erkenning is direct naar onze advocaat (Wilma Eusman) gemaild zodat ons dossier weer compleet is. Na de geboorte zal Wilma een verzoek doen bij de rechtbank voor een gezag wissel zodat het gezag van Germaine over gaat naar Dennis. Het klinkt misschien makkelijk, maar de gezag wissel zal waarschijnlijk zo’n half jaar duren. Als Dennis het gezag heeft over het kindje is Germaine nog wel juridisch ouder. Om ervoor te zorgen dat Lody juridisch ouder wordt van ons kindje wordt er een adoptieprocedure gestart. Zodra de adoptie officieel is gaat het juridisch ouderschap van Germaine over naar Lody, kortom er moeten nog heel wat stappen worden gezet.

Horizon- en verticaal

Inmiddels hebben wij ook de eerste kinderdagverblijven bezocht. Ondanks dat wij de zorg voor ons kindje zoveel mogelijk zelf op ons nemen zullen wij ook twee dagen gebruik moeten maken van kinderopvang. Beide hadden wij eigenlijk nog nooit een kinderopvang van binnen gezien en jeetje wat een verschillen! De een is groot opgezet met meerdere lokalen, de ander is kleinschalig en natuurlijk zit er nog van alles tussen. Wij werden ook geconfronteerd met termen als horizontale en verticale groepen, heb je er ooit van gehoor? Er komt dus continu nieuwe informatie op je af, maar het is ook leuk om bezig te zijn met alle voorbereidingen. Wij kijken nog even verder en maken dan uiteindelijk een weloverwogen besluit.

En verder..

Zoals je leest gebeurd er van alles, veel verschillende dingen en het een is leuker dan het ander. De 19e wordt de babykamer en wandelwagen geleverd, super leuk en spannend! De komende tijd nog wat puntjes op de ‘i’ en dan is de kamer klaar. De naam voor ons meisje staat voor 99% zeker vast (altijd een slag om de arm houden haha) dus zodra de meubels staan en de gordijnen hangen kunnen wij haar naam op de muur laten zetten en is de kamer echt af! Nou ja echt af? Er zijn zoveel leuke accessoires te koop en dan hebben wij het nog niet eens over al die leuke babykleertjes. Kortom wij zijn vast nog wel even bezig om de komst van onze kleine voor te bereiden 🙂