Dag van de kinderwens

Dag van de kinderwens

Moederdag, Vaderdag, Dag van het gezin en nu Dag van de Kinderwens! Eén op de zestig kinderen is in Nederland geboren door middel van IVF of ICSI. Eén op de zes hetero-echtparen heeft te maken met vruchtbaarheidsproblemen. In 2015 zijn er 631 aanvragen voor adoptie gedaan, 304 kinderen werden daadwerkelijk geadopteerd. In 2014 verbleven ca. 10.000 kinderen bij pleeggezinnen voor voltijdpleegzorg. Daarnaast heb je natuurlijk nog co-ouderschap, draagster- en draagmoederschap, maar daar zijn minder cijfers van bekend. Kortom er zijn heen veel mensen met een kinderwens!

 

Initiatief achter deze dag

Melany Brunings (bedenkster en initiatiefneemster achter de website: www.kinderwensbloggers.com) is lange tijd zelf wensouder geweest. Na een aantal IVF en ICSI behandelingen is haar grote wens in vervulling gegaan, zij werd moeder van een zoon. Melany besloot haar ervaringen te delen en zet zich nu, net als ons, in voor mensen met een kinderwens. Sinds het begin van onze blog wenspapa.nl worden de blogberichten door Melany gedeeld op haar website kinderwensbloggers.com. Wij zijn het eerste homostel op de website, maar wie weet worden wij binnenkort opgevolgd? Heb je zelf een kinderwens of ken je iemand met een kinderwens dan kunnen wij je garanderen dat het de moeite waard is om kinderwensbloggers.com te bezoeken.

 

Zo doe je mee

Over twee nachten is het 17 mei en dat betekend de dag van de kinderwens. Het maakt niet uit wat jou geaardheid is, iedereen kan een kinderwens hebben. Misschien heb je nu nog niet de behoefte om papa of mama te worden, maar hoop je het in de toekomst wel te worden. Misschien ben je al ouder of ken je mensen met een kinderwens? Hoe dan ook 17 mei is het dus de dag van de kinderwens en wij doen mee aan deze dag en hopen dat jij ook mee doet!

Dit kan je doen:

Plaats op 17 mei een berichtje op Facebook, Twitter, en/ of andere socials met #KINDERWENS
Natuurlijk kun je ook mensen met een kinderwens benoemen/ taggen.

Koop een wensballon, schrijf er namen op van mensen met een kinderwens en laat deze op.
Het zou tof zijn als je een filmpje maakt en deelt op facebook.com/DagvandeKinderwens.

Deel onderstaande afbeeldingen zoveel mogelijk op de socials met #KINDERWENS

 Print de afbeelding op A4 en mobiliseer zoveel mogelijk mensen om mee te doen.

 

Meld jezelf of een ander aan

Veel van onze volgers hebben een kinderwens of kennen mensen met een kinderwens. Natuurlijk hopen wij dat jullie zelf ook mee gaan doen de 17e zodat in Nederland zichtbaar wordt hoeveel mensen een kinderwens hebben! Wij van wenspapa.nl doen zoals gezegd mee aan de dag van de kinderwens. Stuur namen van mensen met een kinderwens naar lody@wenspapa.nl en wij schrijven de namen op onze wensballon welke wij de 17e oplaten!

 

Teken de petitie

De dag van de kinderwens is nog geen officieel geregistreerd. Natuurlijk willen wij helpen om deze dag officieel te maken en daarom is er door de initiatiefnemers van ‘De dag van de kinderwens’ een online petitie geopend. Wij hebben getekend en willen jullie vragen hetzelfde te doen, tekenen kan op dagvandekinderwens.petities.nl