Nog 51 dagen en de babyshower!

Vandaag zij wij 31 weken en 5 dagen zwanger (als je de uitgerekende datum 30 augustus aanhoudt). Enerzijds vliegt de tijd voorbij, anderzijds kruipt de tijd. Dat is nog eens een bijzondere tegenstelling vindt je niet, maar er is een uitleg beschikbaar. Als wij kijken wat er in een jaar tijd allemaal is gebeurd dan zeggen wij heel hard ‘de tijd vliegt’ maar het aftellen naar 30 augustus lijkt echter eeuwen te duren.

Vandaag een jaar geleden hebben wij met Germaine en Mark de draagmoederschap-overeenkomst getekend, was Germaine al begonnen met het slikken van medicatie om haar cyclus te reguleren, wisten wij nog niet hoeveel eitjes er gedoneerd zouden worden en telde wij af om naar Toronto af te reizen voor de terugplaatsing. Wat was dat een drukke en hectische periode en gelukkig wisten wij op dat punt niet wat ons nog allemaal te wachten stond. Als wij op voorhand zouden weten wat wij nu weten en hebben meegemaakt, dan zou het ons niet zijn gelukt om zover te komen. Alle teleurstellingen met als dieptepunt 30 augustus 2016, het nieuws niet zwanger te zijn en er geen embryo’s over waren voor een tweede poging. Hoe bizar eigenlijk, waar 30 augustus in 2016 een zwart randje had kijken wij nu enorm uit naar deze datum!

Het is teveel om op te sommen wat er in een jaar tijd allemaal is gebeurd, maar dat is allemaal terug te lezen op de blog mocht je zin hebben in een trip langs memorie lane. Het feit is dat wij nu zeer happy zijn met onze zwangerschap en de dagen aftellen tot de geboorte van ons kleine meisje. Dat maakt dat de tijd eigenlijk voorbij kruipt. Om de week hebben wij een afspraak bij de gynaecoloog en kunnen wij even kijken naar ons kindje. De gynaecoloog heeft de afgelopen keren een echo gemaakt omdat de groei van het kindje iets achter blijft. Bij elke controle gaat zij vooruit, maar ze is aan de kleine kant en om die reden wordt er elke twee weken een groei-echo gemaakt. Naast het feit dat ons kindje aan de kleine kant is ligt zij nog altijd overdwars in de baarmoeder. Hopelijk gaat ze binnenkort draaien, ander moet bekeken worden of zij manueel gedraaid kan worden om een keizersnede te voorkomen.

Ons huis is inmiddels ook zo goed als klaar voor de komst van de baby. In de woonkamer staat de box en ook de babykamer is bijna helemaal klaar (als het echt af is zullen wij een foto posten van het kamertje). In principe kan ons kindje komen, er moeten alleen nog een schilderijtje aan de muur en dergelijke dingen. Afgelopen vrijdag kwam er ook iemand bij ons langs van het kraamzorgbureau. Voor alle partijen een nieuwe situatie die gaat ontstaan; kraamzorg op twee locaties aangezien de baby en onze draagster op verschillende locaties wonen. Twee zorgdossiers, één intakegesprek, verzekeringsdingen en diverse vraagstukken die ontstaan, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat PKZ Kraamzorg ons een mooie kraamtijd zal bezorgen.

Naast alle zaken die geregeld moeten worden is het vooral wachten tot de kleine daadwerkelijk in ons leven komt. Juist nu alles klaar is voor haar komst duurt het wachten lang en dan is daar ineens een verrassing, een babyshower! Een aantal keer hadden wij het vermoeden dat er iets speelde en wat was het tof! Een kamer vol dierbare, echt te veel cadeautjes en lekker eten. Aan de hand van een babyquiz mochten wij een cadeau van tafel pakken. Op elk cadeau zat een babyfoto van één van de aanwezigen en wij mochten het cadeau alleen openen als de juiste naam werd geraden. Super leuke cadeautjes gekregen en van de quiz hebben wij nog heel wat geleerd! Er was ook bedacht dat wij met een blinddoek babyhapjes gingen proeven en dan raden welke smaak. Bah! Wat zijn die potjes ontzettend vies, een bevestiging dat wij willen proberen zelf potjes klaar te maken en zo snel mogelijk een gezamenlijke maaltijd nuttigen. Al met al een super geslaagde middag en wij zijn iedereen enorm dankbaar voor het organiseren, de cadeaus en aanwezigheid. Een mooi moment op terug te kijken en nu kijken wij weer vooruit, is het al 30 augustus?