Van Toronto naar London

Dinsdag was een volle dag bij Create IVF en Egg Helpers, zie de blog van 17 februari. Het was een drukke dag, maar het meest spannende voor ons was de onbeantwoorde vraag met betrekking tot de eiceldonor. Van de 3 donoren die wij hadden gekozen waren twee vrouwen niet beschikbaar en degene die wel beschikbaar leek moest eerst door de arts nagetrokken worden (het profiel van een eerdere donatie). Deze vrouw heeft één keer eerder eicellen gedoneerd en na de IVF hadden de embryo’s een minimale kwaliteit, maar lag dat aan de eitjes of aan de man die toen het zaad leverde. Elke keer als wij ergens liepen waar WIFI was maakte wij verbinding om te kijken of er al een mailtje was van de kliniek maar helaas geen mail.

 

20160217_115754

The Niagara Falls

20160217_123303

The Niagara Falls

20160217_162051

Dennis, Lody en Julia bij the Niagara Falls

 

Woensdag hebben wij een auto gehuurd om een bezoek te brengen aan de Niagara Falls en natuurlijk heeft Julia ook hier mooie shots gedraaid voor de docu! Het is een natuurwonder op de grens tussen Canada en Amerika en ligt op iets meer dan een uur rijden van Toronto. Onderweg begon het te sneeuwen en eenmaal bij de Niagara Falls lag er een behoorlijk dikke laag sneeuw. Bij het parkeerterrein was gratis WIFI, maar helaas nog geen mail van de kliniek. Wij zijn doorgelopen naar de watervallen en het is onmogelijk om te beschrijven hoe mooi het is om dit te zien, maar ook het geluid is zeer bijzonder! De watervallen waren deels bevroren en ook op het ijs lag een dik pak sneeuw, echt waanzinnig! Ben je een keer in Toronto dan moet je de Niagara Falls zeker gaan bezoeken! Vlak bij de watervallen is een straat vol eetgelegenheden, maar ook vol met attracties. Het is bizar om het contrast tussen deze straat en de watervallen te zien, het is net een grote kermis. Tijdens het eten weer wifi, maar helaas nog geen mail van Create IVF. De dag vorderde en rond 15.00 uur kwam dan eindelijk het verlossende mailtje van Create. Wij zijn gematcht met de donor, zij is per direct beschikbaar en geschikt voor ons traject! Na het bekijken van het dossier door Dr. Baratz blijkt dat de donor kwalitatief goede eitjes heeft dus niets mis mee! Het is een grote opluchting dat wij nu een donor hebben gevonden en door kunnen met ons traject.

 

20160217_132021

Clifton Hill, fun by the falls

20160217_133114

Clifton Hill, fun by the falls

20160217_134440

Lunch bij Wendy’s

 

Donderdagmiddag hebben wij een mail ontvangen van Egg Helpers met de bevestiging van onze match. In de mail ook het mailadres van de donor en hebben haar dan ook meteen gemaild hoe dankbaar wij zijn. In de avond hebben wij een mailtje terug gekregen en hebben wat heen en weer gemaild. Zaterdag gaan wij elkaar ontmoeten in London, de plaats in provincie Ontario waar zij woont. London ligt ongeveer 200 km bij Toronto vandaan, met een auto dus zo’n 2 uur rijden. Het is best wel gek, we gaan onze eiceldonor of beter gezegd de biologische moeder van ons kindje ontmoeten! Na al die jaren dat wij met dit traject bezig zijn, krijgt de donor een naam en een gezicht. Wij hebben beide geen idee hoe we deze ontmoeting aan moeten pakken, wat zeg je in deze situatie tegen iemand? Wat kan je wel en niet vragen? Hoe kan je je dankbaarheid uiten terwijl je iemand nog helemaal niet kent? Hoe zorg je ervoor dat er een ongedwongen en liefdevolle sfeer is en het geen zakelijke ontmoeting wordt terwijl je stijf staat van de zenuwen? Kortom een bijzondere situatie en praten heel de dag al over niets anders met elkaar. De auto is gereserveerd, hebben een bos bloemen gekocht en er staan een paar vragen op papier. Meer dan dat kunnen wij niet doen en zullen moeten afwachten hoe de ontmoeting verloopt. Een ding is zeker, wij zullen deze dag nooit meer vergeten. 20 februari, op Lody zijn verjaardag, maken wij kennis met de vrouw die ervoor zorgt dat wij onze kinderwens uit kunnen laten komen. Wordt vervolgd,…

 

20160219_191735

Toronto in de avond