Tovenaars en feeën

‘Er was eens..’ De opening van ontelbare sprookjes. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en als je ergens aan begint hoop je aan het einde te kunnen zeggen: ‘En we leven nog lang en gelukkig’. Zo is het ook met ons proces, je zou ons verhaal kunnen beginnen met de woorden: ‘Er waren eens twee jongens met een kinderwens..’ en hopen ons verhaal in de lente van 2017 mooi af te kunnen sluiten. In sprookjes zijn er onderweg altijd prinsen, prinsessen, vijanden, maar ook een goede toverfee of tovenaar. Wat er ook gebeurt, sprookjes lopen altijd goed af. Hoe fijn zou het zijn, bibbedie babbedie boe en wij zijn papa!

Oké, nu weer terug naar de realiteit, het leven is niet altijd een sprookje. Wij zijn echte Disneyfans (ons sprookje is daar in 2011 ook begonnen), maar beseffen dat tovenaren feeën toch echt alleen in sprookjes voorkomen. Dus de moed opgeven? Nee, natuurlijk niet! In de afgelopen 1,5 jaar hebben wij al veel stappen gezet in dit traject en hebben al veel uitdagingen overwonnen. Alles wordt steeds concreter en het lijkt erop dat alles goed gaat komen. Dan verwacht je nu misschien een ‘maar’? Die is er ook, eigenlijk is er na elke stap weer een nieuwe ‘maar’.

Begin juni hebben wij een brief geschreven en verstuurd naar mensen uit onze omgeving. Een brief waarin wij kort ons verhaal hebben geschetst. Zo was te lezen waar wij mee bezig zijn, welke hobbels al zijn overwonnen en welke berg wij nog moeten beklimmen. Een van de moeilijkste bergen heeft te maken met het financiële plaatje. Ons sprookje zou moeten gaan om liefde en niet om geld, maar helaas is de werkelijkheid anders.

De weken na het sturen van de brief ging de werkelijkheid verder als een sprookje. Prinsen en prinsessen zijn vervangen door mooie, lieve en goede mensen die ons hebben doen beseffen dat er niet één, maar heel veel tovenaars en toverfeeën zijn! Stuk voor stuk mensen met het hart op de goede plaats. Wat hebben wij mooie en geweldige reacties gekregen op onze brief en wat zijn wij ontzettend geholpen! De financiën blijven een uitdaging, maar dankzij de hulp van al deze lieve mensen komt ons doel steeds dichterbij. Ontzettend bedankt allemaal!

Volgende week gaan wij afscheid nemen van het door ons zo geliefde Disneyland Parijs, maanden geleden is dit reisje gepland en nu gaat het er dan echt van komen. De jaarkaarten worden niet verlengd, het zal afkicken worden gezien het feit dat wij er in de afgelopen vier jaar 16 keer zijn geweest. Wij doen er alles aan om ons traject een sprookje te laten worden en over een aantal jaar lopen wij met ons gezin door de wereld van sprookjes, prinsen en prinsessen.

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.
Walt Disney

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar de besproken brief, een aangepaste versie van de brief vind je hier.

Brief