Opgeven is voor ons geen optie!

Het heeft even geduurd, maar het is inmiddels hoog tijd voor een nieuw bericht. In deze blog een update van alle gebeurtenissen (er is heel wat gebeurd in de afgelopen weken) en er staat nog veel te gebeuren, want opgeven is voor ons geen optie!

 

Verdriet verwerken
Eigenlijk hebben wij maar één dag gehad om het verdriet te verwerken. Op dinsdagavond hoorden wij het slechte nieuws, onze draagmoeder is niet zwanger. Op woensdag verscheen onze blog/vlog ‘Verdriet en ongeloof‘ en op woensdag gebeurde er van alles in de media. Het RTL Nieuws heeft ons geïnterviewd, publiceerde online een artikel en heeft ons gefilmd voor een item in het half acht journaal. Terwijl het item werd uitgezonden kwamen de eerste donaties voor de crowdfunding binnen en dat is de dagen erna veelvuldig doorgegaan. Binnen vier dagen stond de crowdfunding op bijna 6500 euro! Door dit waanzinnige bedrag werd ons duidelijk dat opgeven geen optie is en het vertrouwen dat wij misschien toch papa gaan worden nam toe. Wij werden overspoeld met reacties en werden door verschillende media gevraagd om ons verhaal te vertellen. Uiteindelijk hebben wij alleen meegewerkt aan het RTL Nieuws en de Nieuws BV op Radio 1, maar heel veel platformen hebben een artikel geschreven over ons verhaal met informatie uit het RTL Nieuws artikel en item. Naast de donaties hebben wij bereikt dat Vera Bergkamp van D66 een brief heeft geschreven aan de minister. In de brief wordt om opheldering gevraagd over de gang van zaken rondom draagmoederschap in Nederland. Aandacht voor homo-ouderschap, draagmoederschap en ons persoonlijk verhaal is geweldig, maar het kostte ook veel energie. Een week na het slechte nieuws besefte wij pas wat er allemaal was gebeurd. Onze grote droom was in duigen gevallen, wij zouden geen papa worden.

 

Hoe verder?
Anderhalve week na het verschrikkelijke nieuws stond de crowdfunding al op bijna 8000 euro en dat heeft ervoor gezorgd dat wij door zijn gegaan. Wij hebben 15.000 euro nodig voor een tweede traject en zijn al over de helft binnen twee weken. Er is contact geweest met Create IVFEgg Helpers en Wensouder coach Sara Coster. Dokter Baratz van Create IVF heeft ons verteld welke opties er zijn: Starten met een nieuw traject of stoppen. Verder adviseerde hij om opzoek te gaan naar een andere eiceldonor om de kans op succes te vergroten (omdat wij tijdens het eerste traject zes eitjes hadden en resulteerde in één embryo). Inmiddels zijn wij ruim twee weken bezig om een geschikte donor te vinden, als het meezit horen wij deze week meer van Egg Helpers. Vervolgens kan dokter Baratz een advies geven over de donor en kan een planning worden gemaakt.
Naast alle acties in Canada blijken er misschien ook mogelijkheden te zijn dichter bij huis. Tijdens een gesprek met Sara Coster hebben wij heel wat bruikbare informatie gekregen en zijn ook het één en ander gaan uitzoeken in Europa. Uit het gesprek en onderzoek blijkt dat er dingen gaan veranderen in Nederland, het is alleen de vraag wanneer? Aangezien wij te maken hebben met tijdsdruk zullen de veranderingen in Nederland voor ons te lang duren, maar wij hebben er veel vertrouwen in dat er veranderingen gaan komen. Voor nu ligt onze focus op Canada en hebben er vertrouwen in dat onze wens mogelijk toch uit zal komen.

 

Crowdfunding en verkoopactie
Inmiddels staat de crowdfunding bijna op 9000 euro, dat houdt in dat wij nog 6000 euro bij elkaar moeten sparen. Wij doen er alles aan om dit bedrag bij elkaar te krijgen en gaan daarom weer naar de Neuzelbeurs (verkoop van tweede hands spullen). Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober is wenspapa aanwezig met en stand en hopelijk levert dit net als de voorgaande keren een groot bedrag op. De inzameling van spullen is inmiddels gestart, maar wij zoeken meer. Hebt u spullen die wij mogen verkopen dan kunt u een mailtje sturen naar lody@wenspapa.nl. Hebt u geen spullen, maar wilt u wel helpen bij het verwezenlijken van onze droom? Kom dan naar de Neuzelbeurs in Rijswijk of maak een donatie aan ons over door hier te klikken.

 

Documentaire op KRO-NCRV
Door alle aandacht en het mislukken van ons eerste traject heeft Julia van Bosch Film samen met de KRO-NCRV besloten om onze documentaire eerder uit te zenden. Al ruim 1,5 jaar worden wij gevolgd door de camera waardoor alle stappen in ons traject zijn vastgelegd. De bedoeling was om te filmen tot de geboorte van ons kindje, maar dat is helaas anders gelopen. Momenteel wordt al het gefilmde materiaal bekeken en naar alle waarschijnlijkheid komt het eerste deel van onze documentaire in februari 2017 op tv.

 

Deel ons verhaal
Wij hebben ervaren dat er heel veel mensen begaan zijn met ons verhaal. Wij willen nogmaals iedereen bedanken die ons heeft geholpen. Door ons verhaal te vertellen hopen wij dat er in Nederland iets gaat veranderen rondom de regels voor draagmoederschap zodat homostellen niet meer aangewezen zijn op het buitenland. De eerste stappen zijn gezet, maar helaas is er meer nodig dan alleen de verandering van regels. Tolerantie speelt een grote rol. Afgelopen weekend vond in Brussel voor de tweede keer een conferentie plaats voor homo’s met een kinderwens. Wij zijn daar vorig jaar geweest en hebben daar geleerd welke opties wij hadden. Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een demonstratie geweest, grote groepen mensen zijn het er niet mee eens dat homo’s kinderen kunnen krijgen en opvoeden. Wij zijn ervan overtuigd een kindje heel veel liefde te kunnen geven en goede ouders zullen zijn net als andere hetero-, lesbische- en homo-ouders. Er is nog een lange weg te gaan in Nederland en daar maken wij ons hard voor! Wij hopen dat jullie ons verhaal blijven delen zodat wij en heel veel stellen na ons het iets makkelijker zullen hebben.

Lieve groetjes,
Wenspapa’s Lody & Dennis

 

Linkjes naar Lody en Dennis in de Media:
RTL Nieuws – Géén ivf-baby voor homostel: ‘Zo tolerant is Nederland niet’ (artikel)
RTL Nieuws – Waar lopen homostellen die een kind willen krijgen tegenaan? (video)
Radio 1 – De Nieuws BV radio interview (video)
RTL 4 – Jopie Parlevliet show (video)
Brief aan de Minister