Groen licht voor Cyprus

Ons laatste blogbericht ging over de twijfel tussen Amerika en Cyprus, er zijn veel verschillen maar ook overeenkomsten. De grootste vraag die wij hadden: “Is Noord Cyprus geschikt voor ons traject?” Inmiddels zijn wij eruit en het antwoord luidt: Ja, Cyprus is geschikt voor ons traject!

Omdat de eiceldonor in Cyprus anoniem is, moest worden uitgezocht of dit juridische problemen met zich meebrengt. Inmiddels hebben wij antwoord gekregen van een advocaat in Nederland en juridisch gezien is deze weg mogelijk. Dit is zeer positief nieuws en zijn ons beter gaan inlezen m.b.t. Cyprus. Onderaan het vorige blogbericht was een filmpje toegevoegd van een kliniek in Cyprus, deze kliniek kon ons niet direct overtuigen. Intussen zijn wij in contact met twee andere klinieken in Cyprus en dat geeft ons een veel beter gevoel. Cyprus richt zich voornamelijk op vrouwen in Engeland die geen kinderen kunnen krijgen. Er zijn daardoor veel Engelse forums te vinden met ervaringen en reviews. De twee klinieken waar wij momenteel contact mee hebben worden goed beoordeeld en worden met regelmaat aanbevolen. Het contact via de e-mail verloopt vlot en zij geven veel informatie.

Het grootste verschil tussen Amerika en Cyprus zijn de kosten. Neem alleen al de reis en verblijf kosten, twee keer heen en weer naar Amerika met verblijf à 12.500 euro of één keer heen en weer naar Noord Cyprus met verblijf à 4000 euro. Ook de medicatie in Amerika en Europa kent een zeer groot prijsverschil, net als alle andere bijkomende kosten. Al met al blijft het een kostbaar traject maar er zijn inmiddels verschillende ideeën om het traject ook financieel voor elkaar te kunnen krijgen.

Cyprus IVF Centre team Miracle heeft ons veel uitgebreide informatie gestuurd. Dankzij hen weten wij welke stappen er in Nederland gezet kunnen worden. Inmiddels is er bij ons beide een semenanalyse uitgevoerd en weten we dat wij vruchtbaar zijn (niet geheel onbelangrijk). Nu kan er gekeken worden of onze draagster ook geschikt is voor het traject met IVF behandelingen. Dit bestaat uit een bloedtest en een echo van de baarmoeder. Als alles goed is kan de volgende stap worden gezet: een afspraak met een advocaat. Er moet namelijk een convenant opgesteld worden waarin alle afspraken worden vastgelegd tussen ons, de draagster en haar man, maar eerst moeten wij de onderzoeken en uitslagen afwachten. Fingers crossed.