Embryo transfer

Na jaren van uitzoeken, voorbereiden, bespreken, crowdfunden, lachen en huilen was het dinsdag 16 augustus eindelijk zover. 16 augustus is voor ons een datum die wij niet snel zullen vergeten, de dag van de embryo transfer. Na de embryo transfer hebben wij een kort bericht geplaatst op onze facebookpaginawenspapa‘, maar een blog over deze geweldige dag en de dagen erna kunnen wij natuurlijk niet achterwegen laten. Eerst een paar foto’s van de reis in Canada.

Dagen lang hebben wij genoten van de stralende zon en soms hing er een wolkje aan de lucht, maar op de dag van de embryo transfer viel de regen met grote hoeveelheden uit de lucht. In veel culturen en geloofsovertuigingen symboliseert regen zegeningen, reiniging, eenheid en een nieuwe dag, maar het belangrijkste voor ons vruchtbaarheid! Voor Julia van Bosch Film was het minder fijn aangezien het nu niet mogelijk was om onze wandeling naar de kliniek te kunnen filmen. Met zijn alle hebben wij onderweg naar Create bij Starbucks een lekker drankje gehaald en zijn vervolgens naar Create gegaan waar wij ons om 10.15 moesten melden. Eenmaal bij Create ging het erg snel, Germaine en Mark werden naar de afdeling voor de terugplaatsing geleid en wij zijn met de kinderen naar de wachtruimte gegaan. Gelukkig was er nog net even tijd om Germaine een knuffel te geven en veel succes te wensen.

Het wachten was niet fijn, de zenuwen liepen hoog op en minuten leken uren te duren. Gelukkig liepen de kinderen om ons heen en konden elkaar vermaken, dit deden wij door dieren na te doen en elkaars dieren te raden. Na ongeveer 20 minuten liep dokter Baratz voorbij, hij zag ons zitten en kwam even gedag zeggen. Hij ging nu naar Germaine en Mark en beloofde na het inbrengen van het embryo direct verslag uit te brengen. de terugplaatsing ging nu dus echt gebeuren en dat maakte ons behoorlijk emotioneel en nog een beetje meer gespannen. Eerst leken minuten uren te duren, nu leken de seconden uren te duren. Na ongeveer een kwartier verscheen dokter Baratz weer in de wachtkamer met een foto van de terugplaatsing. Geweldig om te zien, het maakte de terugplaatsing ineens tastbaar voor ons. Dokter Baratz vertelde dat de terugplaatsing goed en voorspoedig is verlopen en het embryo op een mooie plek zit. Alle factoren waren in optimale conditie dus hij gaat er vanuit dat het is gelukt en dat geeft ons natuurlijk goede hoop!

Dokter Baratz nam afscheid en vervolgens hebben wij nog gesproken met Anya. In overleg met Anya is de medicatie voor Germaine aangepast omdat de injecties erg pijnlijk waren die zijn gebruikt tot aan de terugplaatsing. Germaine en Anya hebben besloten de injecties af te wisselen met capsules (7 maal per dag) zodat Germaine niet elke dag hoeft te prikken, ook heeft Anya gekozen voor een ander soort injecties welke hopelijk minder pijnlijk zijn. Germaine heeft alle medicatie meegekregen voor de eerste twaalf weken en vervolgens hebben wij de laatste rekeningen bij Create voldaan. Rond de 29e kan in Nederland bloed worden geprikt en vrij snel daarna zullen wij te horen krijgen of het embryo is ingenesteld en er daadwerkelijk sprake is van een zwangerschap.

De reis terug naar Nederland verliep voorspoedig en eenmaal op Schiphol wachtte ons een grote verrassing. Mensen uit onze familie en vriendengroep hadden zich verzameld om ons welkom thuis te heten. Super om te zien dat iedereen zo met ons meeleeft en dat sterkt ons enorm, maar de echte kanjer is Germaine! Zij, maar ook Mark maken het mogelijk dat onze wens in vervulling kan gaan en daar zijn wij ontzettend dankbaar voor! ZO dankbaar dat het niet mogelijk is om dat in woorden uit te drukken.