Tweede controle

Afgelopen donderdag stond het eerste bezoek gepland en zoals jullie hebben kunnen lezen was dit niet zo rooskleurig (lees het bericht ‘mood swings’). Gister stond het tweede bezoek gepland en deze keer was onze eigen arts Baratz aanwezig.

Behoorlijk gespannen gingen wij met Germaine naar Create. Eenmaal daar bleek dat er niet direct bloedonderzoek gedaan hoefde te worden en ook geen echo, eerst een consult met dokter Baratz. Baratz moest besluiten of onderzoek nodig was of niet. In tegenstelling tot afgelopen donderdag duurde het wachten deze keer niet zo lang, binnen 10 minuten waren wij aan de beurt. Het was voor ons erg fijn om met Baratz om tafel te zitten, hij is immers vertrouwd en kent alle ins and outs van ons traject. Hij vertelde de uitslagen van afgelopen donderdag nog een keer te hebben bekeken en hij heeft ons laten zien en verteld hoe alles eruit ziet bij Germaine. Hij vindt een aantal dingen belangrijk, niet alleen de dikte van het baarmoederslijmvlies maar ook de architectuur van de baarmoeder. De architectuur houdt in de dikte van het slijmvlies, de holte die ontstaat en de afmetingen ervan. Alle aspecten bij elkaar maken dat een baarmoeder gereed is voor een terugplaatsing of dat er langer gewacht moet worden. Baratz is heel stellig, de condities bij Germaine zijn uitstekend en hij staat voor 100% achter de terugplaatsing op de 16e! Kortom de embryo wordt de 16e definitief ingebracht in de baarmoeder van Germaine.

Het is echt een ontzettende opluchting dat de terugplaatsing toch door kan gaan op de 16e en het sterkt ons dat dokter Baratz zo positief is over te terugplaatsing. Nog één nachtje slapen tot de grote dag, super spannend!