18 weken zwanger

Wat gaat de tijd toch snel, wij zijn alweer 18 weken zwanger. Gister brachten wij weer een controlebezoek aan de gynaecoloog met Germaine. Deze keer werd er geen echo gemaakt, wel werd er naar het hartje van onze kleine geluisterd 😀 Super om het hartje te mogen horen kloppen. Naast het beluisteren van het hartje deed de gynaecoloog nog wat kleine testjes en gelukkig was ook deze keer weer alles goed! De groei gaat goed (ons kindje is nu ongeveer net zo groot als een paprika) en afgelopen week heeft Germaine de kleine voor het eerst voelen bewegen.

Inmiddels is er ook een afspraak gepland voor de 20 weken echo, het moment waar wij al een tijdje naar uitkijken. Tijdens de 20 weken echo wordt het kindje van teen tot kruin volledig onderzocht. Er wordt gekeken naar de organen, hersenen, enz. Een belangrijk moment, maar ook een spannend moment. Naast alle controles gaan wij tijdens de 20 weken echo ook te horen krijgen of Germaine een meisje of een jongetje voor ons draagt en dat willen wij heel graag weten. Maar goed de echo vindt pas plaats op 10 april dus wij moeten nog even geduld hebben.

Intussen zijn wij ook begonnen aan de kinderkamer, of beter gezegd wij hebben de kamer leeg gemaakt om aan de kamer te kunnen beginnen. Ideeën genoeg, nu nog tot uitvoer brengen. Komende week gaan wij ook naar een informatieavond welke wordt georganiseerd door het kraamzorgbureau. De lijst met benodigdheden hebben wij al ontvangen, maar voordat wij gaan shoppen gaan we toch echt even vragen of je alles van die lijst nodig hebt. Die lijst telt gewoon 4 A4-tjes vol met sullen voor de baby! Hoe dan ook, komende weken kunnen wij ons volop gaan richten op de komst van ons kindje! 😀

Het lijkt misschien of de komende weken druk worden, maar dat valt behoorlijk mee als je het vergelijkt met de afgelopen weken. Jeetje, wat hebben wij veel berichtjes, mailtjes, appjes, enz. enz. mogen ontvangen na het uitzenden van onze docu ‘Het zaad en de 11 eitjes’. Op onze facebookpagina zijn er ruim 1600 volgers bij gekomen en ook de hit op onze website gaan sky high. De docu hebben wij altijd als een middel gezien om in Nederland iets te kunnen veranderen als het gaat om draagmoederschap. Van ter voren hadden wij nooit durven dromen dat het zo snel kon gaan. Dinsdag 21 maart werd de docu uitgezonden op NPO 2 (nu te zien door hier te klikken) en op zaterdag 25 maart verscheen er in het AD een artikel waarin het VUmc aangeeft mogelijkheden te gaan overwegen en onderzoeken. Geweldig nieuws, maar het onderwerp draagster-/ draagmoederschap kreeg nog meer aandacht, o.a. een mooi portret in het AD en een item bij RTL Live! Kortom veel aandacht momenteel en dat is super!

Waar nodig/ mogelijk blijven wij ons inzetten om draagmoederschap voor elkaar te krijgen in Nederland en hopen dat al onze lezers/ volgers het onderwerp bespreekbaar maken in de maatschappij. Naast de strijd die gestreden moet worden blijven wij volop genieten van onze zwangerschap en natuurlijk blijven wij jullie op de hoogte houden via de blog! Op naar 10 april 😀