Contact ons via info@wenspapa.nl of bezoek de socials!

14 weken zwanger

Wij zijn alweer 14 weken zwanger en er is in de afgelopen weken weer ontzettend veel gebeurd. Op onze Facebookpagina posten wij tussendoor kleine berichten of een foto, maar het is nu hoogtijd om jullie weer eens bij te praten over alle ontwikkelingen middels een blog!

 

Zwangerschap

Inmiddels zijn wij drie keer bij de gynaecoloog geweest en hebben dus al drie keer naar ons kindje mogen kijken! Het is zo bijzonder om te zien hoe snel de groei verloopt. De eerste keer waren wij 7 weken zwanger en was er nog niets van menselijke vormen te zien. Bij de tweede echo waren wij 10 weken en vorige week dus 13 weken. De laatste keer was er duidelijk een klein mensje te zien en nu al eigenwijs. De gynaecoloog probeerde het kindje wakker te maken door op de buik van Germaine te kloppen en te schudden. Het duurde even maar uiteindelijk werd het wakker en kwam er volop beweging. De groei verloopt goed en alles verloopt zoals het volgens de gynaecoloog hoort, goed teken dus! Volgende week hebben wij weer een controle afspraak dus dan gaan we weer even kijken 🙂

 

Negen maanden beurs

Afgelopen donderdag zijn wij naar de negen maanden beurs geweest in Amsterdam. Wat een ervaring was dat. Zeker 50% van de bezoekers staat strak van de hormonen omdat deze groep vrouwen zwanger is. Dan heb je een groep van ongeveer 49% en dat zijn vrouwen die niet zwanger zijn (of lijken). Als laatste heb je je een wel heel bijzondere groep, de mannen! Wij hebben ons kostelijk vermaakt en durven hardop te zeggen: “De negen maanden beurs is leuk!”

De negen maanden beurs was in meerdere opzichten leuk en informatief. Enerzijds veel leuke spullen en veel informatie, anderzijds konden wij informatie delen. Ik weet niet hoeveel keer, maar wij hebben ons verhaal meermaals aan mensen verteld en elke keer was daar het ongeloof als reactie van de gesprekspartner. Wij zijn inmiddels 4,5 jaar bezig en soms vergeet je wat wij al allemaal hebben moeten doen. Op een dag als deze blijkt weer hoe absurd heel ons traject eigenlijk is en dat het belachelijk is dat het niet gewoon in Nederland kan.

 

Kinderkamer

De voormalige studeerkamer van Dennis stond nog vol van de rommelmarkt inzameling en is inmiddels helemaal leeg gehaald. De restanten van de rommelmarkt inzameling zijn deels door een opkoper gekocht en de restanten zijn gedoneerd aan kringloopwinkels. De kamer is niet lang leeg geweest want er staan inmiddels spullen om te beginnen met klussen! Wij gaan niet teveel prijs geven, maar het wordt zeker geen doorsnee babykamer. Op de negen maanden beurs hebben wij ontzettend leuke meubels gezien en dankzij een mooie korting van Babypark hebben wij de meubels kunnen kopen.

 

Baby stuff

Van de kraamzorg hebben wij een lijst gekregen met allerlei spullen die nodig zijn tijdens de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en daarna. Jeej wat staat daar veel op! Al die jaren zijn wij zo gefocust geweest op onze kinderwens dat we deze fase nog helemaal niet hadden voorbereid, maar wat is het leuk om dit allemaal te ondergaan. Tot op heden hebben wij eigenlijk pas één echte aankoop gedaan voor ons kindje en dat is een draagdoek. Onze ervaring is dat veel mensen tegen zijn, maar de groep voor het dragen van kindjes in een draagdoek neemt langzaam toe. Hoe dan ook wij zien de voordelen en gaan het proberen. Tijdens de negen maanden beurs hebben wij in elk geval een workshop gevolgd en weten nu dat wij nog heel veel moeten oefenen voor de baby er daadwerkelijk is.

 

Het zaad en de 11 eitjes

Meer dan eens hebben wij verteld over de docu die over ons is gemaakt. Vorige week hebben wij de film voor het eerst mogen zien en dat was super leuk! Er zijn inmiddels nog wat dingen aan de film gewijzigd dus wij zijn enorm benieuwd naar het eindresultaat. Wij kijken dan ook enorm uit naar de première aanstaande zondag in Amsterdam. Volgende week vrijdag is de publieks première bij de Roze filmdagen in Amsterdam met aansluitend een vraag gesprek met ons en Julia (de maakster van de film). De tickets zijn inmiddels in de verkoop via de website van de Roze filmdagen. De dag erna (zaterdag 11 maart) wordt er een filmvertoning georganiseerd bij ‘Meer dan gewenst‘ ook hier zullen wij aanwezig zijn en vragen beantwoorden. Toegang tot de vertoning bij Meer dan gewenst is gratis, aansluitend organiseren zij een wensvader bijeenkomst, tickets voor deze bijeenkomst zijn te koop op de website van Meer dan gewenst. Ben je niet in de gelegenheid om bij een van de vertoningen aanwezig te zijn? Geenpunt, pak nu je agenda en noteer: Dinsdag 21 maart, 22.55 uur, NPO 2 – TV vertoning ‘Het zaad en de 11 eitjes’.

 

Vernieuwde website en activiteiten

Sinds vandaag is wenspapa.nl verrijkt met een aantal nieuwe pagina’s. Je vindt hier nog altijd onze blog waar wij nog lang zullen blijven bloggen. Een van de nieuwe pagina’s gaat over begeleiding en coaching. Wij weten als geen ander hoe moeilijk het traject als wensouder kan zijn. Wij zijn ervaringsdeskundige en dit gecombineerd met de bijpassende opleiding van Dennis maakt dat wij hebben besloten wensouders te gaan helpen! Wat je precies van ons kunt verwachten lees je op  wenspapa.nl. Er is ook een informatie pagina toegevoegd om wensouders op weg te helpen en te informeren. In de komende weken zullen de informatie pagina’s worden aangevuld.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte. Deze blog is meer een niewsbrief dan een blog, dat zulle we in de volgende blog goedmaken met jullie 🙂

Groetjes.

Have any Question or Comment?

6 comments on “14 weken zwanger

Hoi Dennis en Lody, wat spannend allemaal en hoe blij ben ik dat jullie liefste wens in vervulling gaat!!! Ik ga zeker de docu kijken 21 maart, staat genoteerd!! Wat ik alleen een beetje jammer vind (wil dit toch even kwijt) is de titel van de documentaire…Maar uiteraard is dat geheel persoonlijk. Ik wens jullie heel veel geluk en plezier met alle voorbereidingen! Liefs van Anka

Reply
Jurgen

Hey mannen! Goed om te horen dat het nu dank eindelijk de goede kant op gaat.
Wij zijn heel benieuwd naar de film van morgen, ene een draagdoek is echt fantastisch weet ik uit ervaring. Vinden baby’s echt super fijn!

Tot morgen!

Reply
Eline

Hallo jongens, zit nu jullie documentaire te kijken. Wow wat mooi en bijzonder om jullie reis naar jullie kleine te mogen meekijken. Wat hebben jullie al heel veel doorstaan, bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en zo begrijpelijk. Heel veel geluk met jullie kleine straks. Het eerste moment dat je je kind voor het eerst in je armen mag sluiten dat is niet te beschrijven zo mooi bijzonder onbeschrijfelijk. Ik ben moeder van 2 zoons 9 en 6 jaar en onze jongens zijn in ons hart geboren. Beiden boys komen uit USA. Straks lekker genieten samen met z’n drietjes nogmaals heel veel geluk. Groetjes Eline

Reply
Jannie Broekhuis

Wat een mooie documontaire ! Wat een lang proces he voor het allemaal toch gelukt is! Wij weten er alles van 7 jaar bezig geweestom zwsnger te worden uit eindelijk via IVF , dat is een heel zwaar lichamelijk en geestelijk trajectDat viel mij erg tegen in de docu jullie wisten niet veel van een IVF behandeling, waren zelfs verbaasd wat de donor moest door staan en er lichamelijk voor over moest hebben om eicellen te latenn rijpen.Erg jammer, want jullie hadden het zwaar maar zij ook!
Maar heel mooi en bijzonder dat er nu een wondertje groeit, geniet er met volle teugen van, voor je het weet is het augustus!
Groeten Jannie

Reply

Gister jullie documentaire gezien, ik heb gehuild en gelachen. Wat zijn jullie mooie mensen, en wat spat jullie wederzijdse respect en liefde mooi van het scherm af!

Ik vind het ook wel mooi dat jullie een draagmoeder hebben en helemaal into de draagdoeken 😛 Echte dragers dus 🙂

Ik ben ook draagdoeken fan. Mocht je op een gegeven moment ook een draagzak willen (omdat het handiger is qua snelheid, klik klik klik en je hebt ‘m aan, geen moeilijke knopen) dan raad ik de ergobaby aan! Dat is een combinatie tussen een draagzak en draagdoek en super ergonomisch voor je kleintje.

Je kindje bij je dragen is heerlijk, veel meer connectie en echt samen de wereld ontdekken! Geniet ervan mannen <3

Reply
Esab

Oh jongens, wat een proces! En wat jammer dat ons land vooralsnog niet echt meewerkt. Ik was in tranen toen ik zag dat jullie eerste poging niet gelukt was, maar opgelucht om te lezen dat het uiteindelijk toch is gelukt! Heel goed dat jullie aandacht vragen voor dit onderwerp en dat dat ervoor zorgt dat er beweging begint te komen in het verbeteren van de mogelijkheden in dit land. Veel geluk!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.