Gay pride 2015, meer dan feesten alleen

Wauw, wat was het afgelopen zaterdag een bijzonder mooie dag, de gay pride 2015! Het zonnetje scheen volop in Amsterdam en dat maakt wellicht dat het de drukst bezochte gay pride was sinds het ontstaan. Maar liefst 560.000 mensen kwamen op het evenement af, dit is meer dan het aantal bezoekers van Koningsdag. Voor ons was het vooral een heel bijzondere gay pride, een met een missie!

Twee weken voor de gay pride hebben wij een flyer ontworpen welke Bosch Film voor ons heeft laten drukken. Al snel ontstond het idee om ook shirtjes te bedrukken en dat heeft Sylvio van Print forever voor ons gedaan.

20150801_144311

V.l.n.r.: Dennis, Delie, Lody, Martijn en Saskia

Voor, tijdens en na de canal parade hebben wij op verschillende plekken geflyerd met behulp van vrienden en vriendinnen. Ons doel was aandacht voor onze blog, de film en de crowdfundingactie, maar hadden niet verwacht dat onze flyeractie tot zoveel moois zou leiden. Tijdens het flyeren kwamen wij regelmatig in gesprek met mensen en dit leverde veel mooie, ontroerende en lachwekkende gesprekken op. Zo hebben wij met mannen gesproken die het traject al hebben doorlopen, inmiddels papa zijn en één man is inmiddels zelfs opa! Ook hebben wij mensen gesproken bij wie het niet is gelukt of de moed op hebben gegeven omdat het traject zo moeilijk is. Er waren ook gesprekken met mensen die zeer verbaasd waren om het feit dat wij door de Nederlandse wet en regelgeving geen papa kunnen worden en moeten uitwijken naar het buitenland. Zoveel mensen die zich verbaasde en het belachelijk vinden dat homo ouderschap in een land als Nederland zo moeilijk wordt gemaakt. Vooral de reacties van deze groep mensen heeft ons weer extra doen beseffen hoe belangrijk het is om een film te maken van ons traject.

Flyer team

V.l.n.r.: Lody, Martijn, Saskia en Dennis

Het meest bijzondere moment van de dag was de ontmoeting met twee meiden, half zusjes en beide donorkind. Opgevoed door twee moeders en later opzoek gegaan naar de zaaddonor. Het was een interessant gesprek en mooi om te horen hoe beide hun jeugd op een eigen manier hebben ervaren m.b.t. de donor. Achteraf vinden wij het jammer geen gegevens van jullie te hebben, jullie hebben onze flyer dus wellicht lezen jullie dit. Wij zouden graag nog verder met jullie in gesprek gaan aangezien wij nog een keuze moeten maken tussen een anonieme of bekende donor.

Het was een dag vol mooie ervaringen, gezelligheid en stof tot nadenken. De gay pride staat bekend om de gezelligheid en goede feesten, na het flyeren hebben wij de dag dan ook met een wijntje en leuk gezelschap afgesloten op het Rembrandtplein. Wij zijn benieuwd wat de flyeractie ons zal brengen.